País Valencià 09/03/2021

Ara, Avancem, Lliures, Valentia i Més: les propostes per al nou nom del Bloc Nacionalista Valencià

Els militants hauran d'escollir la nova denominació, que s'haurà de ratificar al congrés que la formació celebrarà al juny

Ara
1 min
Reunió de la comissió organitzadora del 8è congrés del Bloc Nacionalista Valencià

ValènciaEl Bloc Nacionalista Valencià ha fet públics aquest dimarts els noms que a partir de dijous podran votar els militants com a nova denominació de l’organització valencianista. Els noms que han proposat els responsables de la ponència política que dirigeix el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, són Ara, Avancem, Lliures, Valentia i Més. A tots cinc s'hi afegiria en segon terme Compromís, com habitualment ja fa la formació.

El procés de votació es farà en dues voltes. El dia 11 i 12 es durà a terme la primera tria entre els cinc noms proposats. Posteriorment, el 13 i 14, s'escollirà entre els dos noms més votats a la primera tanda. La denominació que rebi més suports s’inclourà en la ponència política que es farà pública el dia 15.

Amb tot, el resultat de la votació no implica el canvi de nom immediat i, a més, la proposta podria ser esmenada. La denominació definitiva, si així ho ratifica la militància, s'escollirà al congrés nacional de la formació que tindrà lloc el 26 i 27 de juny i que va ser suspès ara fa gairebé un any per la pandèmia. Un congrés de "refundació" on, a més, el partit pretén renovar en profunditat el seu discurs i estratègia per guanyar visibilitat i capitalitzar els èxits de Compromís, una coalició que comparteix amb Iniciativa del Poble Valencià i VerdsEquo.

stats