País Valencià 06/12/2018

Assassinat a cops un dels primers líders del moviment LGTBI a València

La policia investiga la mort al seu domicili de Fernando Lumbreras, que va presidir Lambda

Europa Press
1 min
Fernando Lumbreras, durant una marxa.

ValènciaL'activista pels drets LGTBI Fernando Lumbreras, un dels primers presidents del col·lectiu Lambda, va ser trobat mort amb cops per tot el cos al seu habitatge de València, segons han informat a Europa Press fonts pròximes a la investigació. Lumbreras va ser un dels primers presidents del col·lectiu Lambda.

Els veïns van alertar la policia dimecres cap a les 21 hores. Quan van arribar al lloc dels fets els agents van trobar, ja mort, l'home de 60 anys, que vivia sol. Presentava cops per tot el cos i el seu domicili estava del tot regirat.

Lambda, organització que treballa per la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI al País Valencià, va recordar el seu expresident amb un missatge i unes imatges a les xarxes socials: "Volem per damunt de tot recordar i retre homenatge al gran treball que Fernando va fer pels drets LGTBI. Com a germà de lluita, sempre et tindrem en la memòria".

L'actual coordinador de Lambda València, Àlec Casanova, ha dit a Efe que estaven mirant de confirmar encara que es tractés de lLumbreras, tot i que n'estaven gairebé convençuts. Tot i que s'ha mostrat prudent, ha assegurat que es tractava d'un "assassinat": "Si l'han trobat amb les mans lligades i cops al cap, no es pot dir d'una altra manera". Casanova ha definit Lumbreras com un "pioner" en la lluita LGTBI que "va ser visible en una època molt difícil".

stats