País Valencià 06/11/2013

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua adverteix que Canal 9 és "fonamental per a la pervivència del valencià"

La màxima autoritat lingüística al País Valencià assegura que "la nostra societat actual no es pot entendre sense Nou i Nou Ràdio"

Europa Press
1 min

ValènciaL'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha advertit aquest dimecres que, amb el tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), "el valencià perd el mitjà de comunicació més potent que ha existit mai a la Comunitat [Valenciana], amb el qual desapareix una eina fonamental i imprescindible per a la pervivència de la llengua".

L'AVL ha manifestat en un comunicat la seva "solidaritat" amb els treballadors de la ràdio i la televisió públiques valencianes i ha lamentat la decisió presa pel govern valencià de tancar l'ens.

Segons la màxima autoritat lingüística del País Valencià, "el tancament de la Radiotelevisió Valenciana significa la desaparició del nostre mitjà de comunicació de referència, eix vertebrador i integrador de tot el territori, des de Vinaròs fins a Oriola, i motor de difusió de la llengua pròpia dels valencians, un dels principals motius de la seva creació i existència".

Per això, ha lamentat que el valencià "perd el mitjà de comunicació més potent que ha existit mai a la Comunitat Valenciana, amb el qual desapareix una eina fonamental i imprescindible per a la pervivència de la llengua". "La nostra societat actual i futura no es pot entendre sense Nou i Nou Ràdio, com no es pot entendre el valencià sense una televisió i una ràdio pròpies", assenyala la nota.

"Els valencians estem de dol", ha indicat l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ha fet una crida al govern valencià i a les Corts Valencianes perquè "adoptin de manera urgent les mesures oportunes per garantir que els valencians tinguem un mitjà de comunicació públic en valencià".

stats