País Valencià 24/09/2019

400 veïns del Baix Segura afectats pel temporal sol·liciten ajudes a la Generalitat Valenciana en tan sols dos dies

El Consell avançarà 1.500 euros a tots els afectats, que es podran ampliar fins a 4.500

Ara
2 min
Municipi del Baix Segura on havia desaparegut un home holandès en ser arrossegat per l'aigua quan circulava amb un vehicle quad

ValènciaLes oficines de gestió dels efectes de l'històric temporal de pluja registrat al País Valencià han atès 2.100 persones i han registrat 400 sol·licituds d'ajudes en els dos primers dies de funcionament.

En aquest servei posat en marxa per la conselleria de Justícia i Interior ja s'han tramitat les primeres sol·licituds d'ajudes que preveuen un avançament de 1.500 euros per adquirir béns i estris domèstics de primera necessitat als habitatges afectats per les fortes precipitacions. Segons ha explicat la consellera Gabriela Bravo, aquestes peticions suposen "el pagament dels primers 600.000 euros de la partida extraordinària de 13,5 milions que va aprovar el ple del Consell divendres passat".

Gabriela Bravo ha visitat avui les oficines d'atenció als damnificats que s'han instal·lat en una bona part dels municipis del Baix Segura, i per a les quals s'han traslladat a la comarca 42 tècnics administratius per facilitar la tramitació de les sol·licituds i informar les persones afectades de tots els passos que han de seguir.

La consellera ha explicat que la tramitació "és molt senzilla" perquè només cal presentar un títol jurídic que acrediti que s'ocupava l'habitatge afectat (escriptures, contracte de lloguer o un rebut de llum, aigua o gas), emplenar la declaració responsable i facilitar un número de compte bancari perquè es realitzi l'ingrés de l'avançament de 1.500 euros. "A continuació –ha explicat la consellera– hi haurà una visita d'un pèrit nomenat per la Generalitat Valenciana que valorarà els danys i elevarà un informe perquè s'aboni la resta de l'ajuda, que pot arribar a ser de fins a 4.500 euros".

Bravo ha assegurat que l'estimació inicial dels danys preveia uns 3.000 habitatges, per als quals s'ha previst una partida de 13,5 milions d'euros. No obstant això, "si és necessari es farà una ampliació de crèdit perquè ningú es quedi sense ajuda".

stats