País Valencià 27/10/2016

Compromís demana "perdó" per no haver aconseguit bastir un pacte de progrés per fer fora del govern Rajoy

El portaveu de la coalició Joan Baldoví lamenta que el PSOE hagi regalat la investidura al "gallec impassible" a canvi de "res"

Agències
2 min
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, durant la sessió d'investidura d'aquest dijous.

MadridEl portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha mostrat avui la desconfiança cap a Mariano Rajoy, "el gallec impassible" que "sense moure un múscul i sense fer pràcticament res" està "a punt de ser president amb un PSOE en estat de coma regalant-li la investidura a canvi de res".

En la seva intervenció al debat d'investidura de Rajoy, Baldoví ha demanat disculpes en nom del seu grup als espanyols per tenir després de 300 dies un candidat com Rajoy, que "tant i tant va legislar en contra de tantes i tantes persones". Així, ha demanat perdó perquè Compromís i la resta de forces del canvi no han pogut posar-se d'acord en un govern progressista i disculpes "pels somnis trencats i les il·lusions perdudes", ha sostingut.

"Ho vam intentar, vam fer el que vam poder i vam saber. Potser vam poder fer més, no ho sé. En la consciència de cada diputat i partit quedarà la seva part de culpa que avui estiguem en la investidura definitiva de Rajoy", ha afegit.

Baldoví ha dedicat en la seva intervenció tres 'chapeau': el primer ha estat de forma "irònica", al líder de Ciutadans, Albert Rivera, per les seves declaracions contradictòries en relació amb Rajoy i la seva investidura. "Vostès van néixer per apuntalar el PP, i avui es compleix la seva missió", ha afegit.

El segon 'chapeau' ha estat "amb tristesa i decepció" per al PSOE, "per haver gestionat tan malament" aquesta situació. En aquest sentit, Baldoví ha afirmat que la "por al canvi, el seu conformisme, els seus llastos en els consells d'administració, les seves vaques sagrades embrutides, la paüra d'alguns de perdre el seu 'statu quo' i l'ambició d'uns altres els ha portat a una ratera infame, una decisió ignominiosa que els acompanyarà sempre".

Per uúlti, ha dedicat el seu tercer 'chapeau' a Rajoy, qui, ha afirmat, "podria ser l'heroi de la pel·lícula, el gallec impassible que, sense moure un múscul i sense fer pràcticament res, està a punt de ser president amb el PSOE en estat de coma regalant-li la investidura a canvi de res".

No avui i dissabte

El portaveu de Compromís ha defensat que no li "regalarà" el seu vot a Rajoy perquè "no se l'ha guanyat" i perquè desconfia "profundament" del president del govern en funcions. Joan Baldoví ha assenyalat durant la seva intervenció en el debat que el que més "temor" li produeix és que Rajoy digui que serà un govern "fiable i previsible". "Vostè ha estat fiable i previsible aquests anys atacant sense pietat tot el que ahir deia defensar: els pilars del benestar", ha afirmat.

Baldoví ha destacat que Compromís treballarà "dins i fora de la cambra perquè el BOE i els pressupostos generals de l'Estat deixin de ser una amenaça contra la majoria de les persones i es converteixin en un aliat de la gent corrent". "Aquí ens trobaran Hernando, Rivera i Rajoy. En cas contrari, ens tindran al davant", ha conclòs.

stats