País Valencià 29/07/2020

El brot de Gandia suma 44 contagis i ja acumula 152 positius

El País Valencià certifica 114 nous casos, una nova víctima i dos brots, i ja té 50 nuclis de contagi

Ara
1 min
La platja de Gandia en una imatge recent

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha informat aquest dimecres de la detecció de dos nous brots de coronavirus a la ciutat d’Elx amb set persones infectades. Amb tot, els nuclis de contagi que més preocupen són els de Gandia, on aquest dimecres s’han confirmat 44 casos més, i ja hi ha 158 positius i el detectat dilluns en un geriàtric de l’Eliana amb 14 casos: 11 residents i tres treballadors. Aquest dimecres també ha sumat dos casos més el brot d’Oriola, que ja en té cinc. En total, al País Valencià hi ha 50 nuclis de contagi, 29 dels quals declarats durant l’última setmana, i que afecten 552 ciutadans.

Pel que fa al total de positius, aquest dimecres s'han confirmat 114 nous contagiats, la mateixa xifra que dimarts, que situen el nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l’inici de la pandèmia al País Valencià en 13.009. En aquests moments hi ha 984 casos actius, 146 més que dimarts, 86 dels quals estan ingressats en hospitals (+11) i vuit a l’UCI (-1). També és negativa la dada de defuncions, ja que aquest dimecres s’ha registrat una mort, circumstància que eleva el nombre total de víctimes a 1.478.

En relació amb les residències, hi ha 11 geriàtrics, dos més que dimarts, amb almenys un cas positiu, sense que la conselleria n'especifiqui la quantitat total. De fet, aquest dimecres s’ha certificat el contagi d’un resident i de tres treballadors.

stats