País Valencià 21/03/2019

El calendari electoral obliga a avançar la manifestació del 25 d'Abril al País Valencià

La data escollida és el 13 d'abril, i el lema, 'Perquè no torne el passat. Continuem avançant'

Ara
2 min
Manifestants amb cartells per reclamar la llibertat dels dirigents catalans empresonats i exiliats i amb la imatge de Guillem Agulló.

ValènciaAcció Cultural del País Valencià (ACPV) avançarà la celebració de la tradicional manifestació de la diada del 25 d’Abril al dissabte 13 d’abril. Segons ha explicat l'entitat, la tria de la data està condicionada per la convocatòria d’eleccions estatals i autonòmiques i les festes de Pasqua, "que dificulten celebrar la manifestació els dies 27 o 20 d’abril".

El lema de la convocatòria d'enguany serà 'Perquè no torne el passat. Continuem avançant', amb què ACPV pretén destacar que tot i que "en els últims anys hem avançat en la recuperació de drets, i hem posat fi a la corrupció i a la persecució de la llengua i la cultura, ens resta molt de camí per avançar en la direcció del ple autogovern i la igualtat lingüística".

Des d'Acció Cultural del País Valencià asseguren que davant "les amenaces de retorn a un passat de corrupció, autoritarisme i antivalencianisme, la majoria de la societat valenciana és conscient dels avanços positius assolits" i que "ara és el moment, per tant, de consolidar-los i continuar avançant".

Cartell de la manifestació de la diada del 25 d'Abril que enguany s'avança al 13 d'abril

En la convocatòria feta pública per ACPV, l'associació reclama una major mobilització ciutadana perquè "només serà possible continuar avançant amb una societat decidida, organitzada i mobilitzada, que sàpiga respondre a les minories extremistes amb serenitat i, alhora, fer un nou pas endavant vers una democràcia plena i madura".

La manifestació de la diada del 25 d'Abril commemora la derrota de les tropes de l'arxiduc Carles d'Àustria a la ciutat d'Almansa mans de l'exèrcit de Felip V l'any 1707.

stats