País Valencià 12/02/2018

La campanya perquè Consum mantingui l'etiquetatge en valencià s'acosta a les 30.000 signatures

La companyia només usarà el castellà perquè està present "a sis comunitats autònomes"

Ara
1 min
Campanya per reclamar l'etiquetatge en valencià de la cooperativa de supermercats Consum.

ValènciaLa petició iniciada a la plataforma Change.org perquè la cooperativa valenciana de supermercats Consum mantingui l'etiquetatge en valencià ja s'acosta a les 30.000 signatures. La iniciativa es va posar en marxa divendres després que la companyia justifiqués la decisió d'etiquetar en castellà en el fet que està present en sis comunitats autònomes. En concret, al País Valencià, Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa, Aragó i Andalusia. Des de la cooperativa valenciana van explicar que també hi ha pesat la llegibilitat dels productes i "la univocitat" a causa de les disparitats dialectals en els noms de productes a Catalunya i el País Valencià.

La decisió d'etiquetar només en castellà va provocar importants crítiques a les xarxes socials, davant les quals Consum es va defensar assegurant que l'aposta pel valencià de la companyia és "innegable" i va apel·lar a la "sensibilitat històrica" i "l'esforç" al llarg dels anys pel que fa a la retolació bilingüe, i va considerar "injusta" la reacció de molts usuaris.

https://www.ara.cat/economia/supermercats-Consum-detiquetar-valencia-productes_0_1958204377.htmlEls supermercats Consum deixen d’etiquetar en valencià els seus productes680 establiments

Consum, amb seu a Silla (Horta Sud), compta amb un total de 680 establiments, 436 de propis i 244 de la marca Charter, i es manté en el sisè lloc del rànquing estatal d'empreses de distribució. El País Valencià i Catalunya representen el primer mercat amb 421 supermercats en municipis valencians i 178 de catalans. La resta de botigues estan localitzades a Castella-la Manxa (37), Múrcia (33), Andalusia (13) i l'Aragó (4).

stats