País Valencià 17/01/2019

Una campanya recapta diners per ajudar la dona que vivia en un traster amb el seu fill amb discapacitat a València

A l'octubre van abandonar el pis on s'estaven perquè no podien pagar el lloguer

Europa
2 min
Rosario Planas, al traster on ha residit durant dos mesos junt al seu fill després de no poder pagar el lloguer de la seva anterior vivenda

PRESSUna campanya de micromecenatge a través de la plataforma en línia GoFundMe està en marxa per recaptar diners amb l'objectiu d'ajudar Rosario Planas, una dona de 66 anys, i el seu fill, de 33 i que pateix una discapacitat, que han estat recentment desallotjats del traster de cinc metres quadrats en què vivien al barri de Torrefiel de València des de l'octubre perquè no podien pagar el lloguer del seu anterior pis. En l'actualitat, la família està allotjada en un hotel gràcies a la solidaritat d'un sindicat i d'una empresa. Es tracta d'una solució temporal, fins que es trobi una solució definitiva per a aquest cas.

Una veïna de Madrid, Carmen Ortiz, després de conèixer la notícia, va posar en marxa aquesta campanya de recollida de diners destinada a aconseguir un lloguer social i una ajuda econòmica per a Planas i el seu fill. En els dos dies que porta en funcionament, la campanya ha aconseguit recaptar 985 euros de 28 persones.

La promotora de la iniciativa ha explicat que, en aquestes últimes hores, s'ha posat en contacte amb l'afectada, que li ha explicat la seva història "de coratge i lluita" i li ha traslladat que ni el govern valencià ni l'Ajuntament "encara no li han ofert cap solució".

"Tots els diners que obtinguem d'aquesta recaptació li arribaran a Rosario a través d'una transferència al seu compte bancari", ha dit la madrilenya, que pretén que a través de la difusió de la campanya de micromecenatge s'acceleri "el procés d'aconseguir una llar i una vida digna" per a mare i fill.

Segons el seu mateix testimoni, fa dos anys Rosario Planas es va quedar sense feina després de trencar-se el turmell. Com a conseqüència de l'accident rep una pensió per discapacitat, a la qual afegeix una ajuda social que rep pel fet de tenir cura del seu fill.

stats