País Valencià 27/05/2021

Un candidat a la presidència del PP valencià denuncia "coaccions i imposicions" de la direcció per afavorir el candidat "de l'aparell del partit"

José Vicente Anaya ha reclamat unes primàries amb "llibertat" perquè els afiliats puguin triar "el que volen"

Ara
2 min
L'alcalde d'Aiora i candidat a la presidència del Partit Popular del País Valencià, en una imatge d'arxiu

ValènciaEl candidat a la presidència del Partit Popular del País Valencià i alcalde d'Aiora (Vall de Cofrents), José Vicente Anaya, ha acusat la direcció de la formació conservadora de "coaccions i imposicions" per afavorir el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, en la cursa per dirigir la federació valenciana dels populars. Així ho ha dit aquest dijous en una entrevista al programa Les notícies del matí, d'À Punt, en què ha denunciat que pateix "una diferència de tracte".

Anaya ha admès que "s'enfronta a l'aparell del partit" i ha acusat la direcció de posar a disposició de Mazón “tots els assessors de la Diputació, la Federació de Municipis i Províncies, els diputats de les Corts, tothom". També ha denunciat que en les agrupacions locals s'ha dit als militants a qui "han d'avalar" i s'ha compromès a traslladar al comitè de garanties de la formació el que ha vist.

En la mateixa línia, l'alcalde d'Aiora ha lamentat que el partit no apliqui internament la "llibertat" que ha defensat durant les últimes eleccions a la Comunitat de Madrid. "Els afiliats han de poder decidir lliurement què és el que volen. Sense imposicions i sense coaccions", ha resumit abans d'admetre que, tot i que no ha rebut pressions de la direcció estatal que encapçala Pablo Casado per abandonar la carrera cap a la direcció, sí que li han arribat "suggeriments”.

Malgrat totes les dificultats, José Vicente Anaya s’ha mostrat decidit a continuar en la carrera cap a la presidència del PP valencià, confiat que “representa els afiliats de base". Amb tot, ha admès que ho té difícil i que ha mantingut converses amb Carlos Mazón, a qui ha retret no haver-li ofert "una proposta definida" amb càrrecs orgànics, sinó simplement una integració en la seva candidatura.

Sobre els seus suports, l'alcalde d'Aiora ha reconegut que compta amb el suport del Foro 2020, que reivindica el llegat d’exdirigents com Camps –que reclama ser el candidat a l’alcaldia de València– o de l’exsenador Pedro Agramunt.

stats