País Valencià 06/05/2021

Adeu amb retrets a Pablo Casado de la líder del PP valencià

Isabel Bonig ha anunciat que deixa l'acta de diputada i la direcció del grup parlamentari a les Corts

Ara
2 min
L'encara presidenta del Partit Popular del País Valencià, Isabel Bonig, durant la conferència de premsa en la que ha anunciat la seva renúncia a l'acta de diputada i a la direcció del grup popular a les Corts

ValènciaL'encara presidenta del Partit Popular del País Valencià, Isabel Bonig, ha anunciat aquest matí que deixa la direcció del grup popular a les Corts i la seva acta de diputada. Ho ha fet dies després de comunicar que no es presentarà a la reelecció en el congrés autonòmic que la formació celebrarà el 3 de juliol en resposta a la decisió de l'executiva estatal de promocionar per al càrrec el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. "Me'n vaig perquè no compte amb la confiança de la direcció del PP", ha admès la dirigent conservadora, que ha afegit que deixa el camí lliure "a les persones que sí que gaudeixen de la confiança de Génova".

Bonig, que s'ha mostrat emocionada, ha explicat que si se'n va és al seu pesar i "amb pesar". També ha reconegut que li hagués agradat tenir una "segona oportunitat" per encapçalar la candidatura dels populars i intentar guanyar les eleccions autonòmiques, especialment després de realitzar un treball "molt dur" i "superar una etapa de gran obscuritat [en referència a la crisi patida per la formació després de la judicialització dels casos de corrupció destapats en les etapes de govern d'Eduardo Zaplana i Francisco Camps]". Un desig que ha remarcat que va traslladar al secretari general del PP, Teo García Egea, i al president del partit, Pablo Casado. "Creia que tenia la confiança, però se'm va dir que no. Consideren que hi ha un millor candidat", ha detallat l'encara líder del PP valencià. Una fermesa a la qual la dirigent popular ha emfatitzat que no podia respondre "anant a un enfrontament ni a una guerra". "No ha sigut una decisió fàcil, ha sigut molt difícil, però crec que ha sigut coherent", ha admès.

"No em penedisc d'haver anat procurant el favor dels ciutadans poble a poble i ciutat a ciutat, encara que això m'haja impedit guanyar-me el favor de les estructures nacionals del meu partit", ha defensat la dirigent conservadora, que ha afegit: "I no em penedisc d'haver agafat les regnes del partit quan ningú ho volia ni s'hi atrevia, ni de deixar-les ara quan sembla que tothom les vol, senyal que s'han fet les coses bé".

Durant la seva intervenció, Isabel Bonig també ha agraït a la direcció estatal que li hagin ofert "coses": "Però no vaig entrar en política per càrrecs. Hi vaig entrar per convicció i per principis", ha subratllat. En aquest sentit, ha indicat que ara "prendrà distància", però ha apuntat: "Hi ha moltes maneres de fer política, en primera línia o en segona, en les fundacions o en la societat civil". "No té per què ser exclusivament en càrrecs públics", ha remarcat.

Finalment, ha conclòs el seu parlament demanant perdó a Rita Barberá per donar suport a la seva reprovació del Senat que fa cinc anys va instar l'exalcaldessa de València a abandonar la cambra alta. "Hui ací, amb total honestedat, demane perdó. Ho sent i em vaig equivocar", ha afirmat.

stats