Anàlisi
País Valencià 01/04/2017

Isabel Bonig demana perdó "pels errors i la corrupció" del PP valencià

La presidenta dels populars ha aprofitat el 14è congrés per afirmar que "hi hagué gent indecent que es va aprofitar dels ciutadans"

Daniel Martín
2 min
Isabel Bonig durant la seva intervenció

ValènciaLa seva condició de fervorosa creient en el Partit Popular i en el seu ideari d'Isabel Bonig, i la seva disposició a defensar-lo davant qui fos, i passés el que passés, van facilitar la seva elecció, i no la de l'exconsellera d'Educació, María José Català, d'un tarannà més conciliador i més decantada al diàleg.

Quasi dos anys després, i en el dia de la seva proclamació com a presidenta del Partit Popular, Isabel Bonig, ha convidat els seus companys de partit a assumir els seus valors. La castellonenca pretén guiar la formació en un viatge que recarregui ideològicament el partit. "El consens està bé, però l'essència de la democràcia és la confrontació de projectes. Sense ideologia no hi ha política", ha subratllat Bonig durant el seu discurs.

Isabel Bonig durant la seva intervenció

"Cal eixir al carrer i lluitar"

La nova presidenta del PP valencià ha demanat als seus companys que passin a l'atac, que "lluitin". "Cal eixir al carrer i estar presents en tots els debats. Podem demanar perdó pels nostres errors, però mai per ser del Partit Popular", ha subratllat Bonig.

La dirigent popular s'ha mostrat disposada a tornar a demanar perdó, però ha subratllat que és "l'última vegada". "Hui tanquem una etapa difícil. Perdó pels errors i per la corrupció. Hi hagué gent indecent que es va aprofitar dels ciutadans de bona fe i dels militants".

El dret a millorar i a no igualar en la mediocritat

L'ideari amb el qual Bonig desitja rearmar els populars pretén assumir els posicionaments lliberals més estrictes. No en va, la dirigent del PP s'enorgulleix del sobrenom de "Margaret Thatcher valenciana". En conseqüència, el discurs del PP autòcton es basarà en la defensa de "la llibertat religiosa, ideològica i lingüística".

"Llibertat per a escollir dels ciutadans, una llibertat que permeti ascendir a qui més s'esforci i sigui millor, una llibertat que permeti guanyar més a qui més treballi, i menys a qui es passi el dia protestant. Reivindiquem el dret a millorar i no a igualar en la mediocritat", ha subratllat la presidenta del PPCV.

Record a Rita Barberá i absència de Francesc Camps

Isabel Bonig, com a persona orgullosa del seu partit, no defuig el passat de la seva formació, i així ho ha remarcat en el seu discurs. Tot i això, els dirigents que van portar al PP valencià al seu zenit electoral i, després, als jutjats, han brillat per la seva absència en la primera jornada del congrés que tancarà Mariano Rajoy. El buit més destacat ha estat el de l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps. Per a Rita Barberá, s'ha fet una menció en el preàmbul dels estatuts del partit i un llarg aplaudiment.

Bonig ha destacat l'aportació de l'exalcaldessa, "que ha estat clau en la construcció del centredreta valencià i espanyol". Qui també ha recordat a Barberá ha estat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha assegurat que l'exalcaldessa anima "des del cel" Bonig a tirar endavant.

stats