País Valencià 06/02/2013

El jutge instructor de la branca valenciana de Gürtel obre tres peces més pel finançament irregular del PP

El magistrat investigarà la visita del Papa a València, els contractes públics amb les empreses de Correa i un presumpte delicte d'Orange Market contra la hisenda pública

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl jutge instructor del cas Gürtel a València ha decidit obrir tres noves peces a la causa. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià, el magistrat José Ceres ha acordat investigar els contractes generats per la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006, la relació contractual de la Generalitat Valenciana amb les empreses del grup de Francisco Correa i un presumpte delicte d'Orange Market contra la hisenda pública.

La primera d'aquestes tres peces noves es refereix a l'adjudicació de la cobertura de la visita del Papa a València al juliol de 2006 a l'empresa Teconsa, decisió presa Radiotelevisió Valenciana. En aquesta adjudicació, el grup Correa podria haver intervingut per afavorir a l'empresa Teconsa i es podria haver incorregut en uns delictes de prevaricació i suborn.

La segona de les noves investigacions mirarà d'esclarir la relació contractual de la Generalitat Valenciana amb el grup empresarial del principal imputat en la causa, Francisco Correa, mentre que la tercera peça investigarà els suposats delictes contra la hisenda pública que poguessin atribuir-se a Orange Market o a altres empreses vinculades a aquesta.

Aquests delictes contra la hisenda pública podrien derivar-se dels fets a què es refereixen les peces primera i segona de la causa oberta pel TSJ valencià per un suposat finançament irregular del PP i una presumpta prevaricació de la Generalitat relacionades amb la trama Gürtel.

Aquestes tres noves peces se sumen a les altres tres que en els últims anys ja ha investigat el tribunal valencià i que han suposat la imputació de diversos exresponsables del govern valencià. Així doncs, aquestes noves peces s'acumulen a la que investiga, d'una banda, un possible delicte electoral en les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i, de l'altra, un presumpte delicte de falsedat documental en les eleccions generals del 2008. Fa gairebé un mes, el jutge va tancar la peça pels contractes irregulars amb Orange Market per al muntatge del pavelló de FITUR.

stats