País Valencià 31/03/2022

La crítica situació de la indústria ceràmica obliga a cancel·lar la fira internacional del sector

Les empreses denuncien l"'escalada insostenible del preu del gas", que ha obligat a aturar la producció i a presentar ERTOs

Ara
1 min
Un treballador en una de les empreses de ceràmica del País Valencià.

ValènciaLa fira internacional de la ceràmica i el bany, Cevisama, que habitualment té lloc a Fira València, tampoc podrà celebrar-se enguany a causa de la crisi generada per l'encariment de l'energia, especialment del gas, i de les matèries primeres.

"La guerra ha empitjorat la crisi energètica que estan patint les empreses ceràmiques des de mitjans de l'any passat. De fet, l'esclat del conflicte bèl·lic ha provocat una escalada insostenible del preu del gas, i el sector, una indústria intensiva en gas, ja s'enfronta a aturades de producció i ajustos laborals en forma de regulacions temporals d'ocupació (ERTO)", ha adduït l'organització de Cevisama en un comunicat.

De fet, aquest 2022 el certamen ja es va ajornar –la data habitual de la fira és el mes de febrer– per l'elevada xifra de contagis de coronavirus que es va registrar a principis d'any. La cancel·lació se suma a la suspensió decretada el 2021 per l'impacte de la pandèmia.

La suspensió de Cevisama arriba l'endemà de les crítiques fetes públiques per l'Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER), que en un comunicat va mostrar la seva decepció per "l'escassa ambició" del paquet de mesures del govern espanyol per fer front a l'espiral alcista dels preus de l'energia; creuen que és "clarament insuficient".

stats