País Valencià 10/03/2021

Ciutadans descarta una moció de censura a la Diputació i l'Ajuntament d'Alacant per fora el PP

El líder de Cs al País Valencià, Toni Cantó, demana una convocatòria urgent de l'executiva estatal de la formació taronja

Ara
2 min
El president de la Diputació d'Alacant, el popular Carlos Mazón (e), i el diputat i coordinador provincial de Ciutadans, Javier Gutiérrez

ValènciaCiutadans i el Partit Popular han tancat la porta a trencar els seus pactes a l'Ajuntament d'Alacant i la Diputació d'Alacant després que la formació taronja s'hagi aliat amb el PSOE per presentar una moció de censura per desbancar el PP de la presidència de la Regió de Múrcia i l'Ajuntament de Múrcia.

Des de Ciutadans, els encarregats de negar aquesta opció han estat el coordinador i diputat provincial del partit, Javier Gutiérrez, i la portaveu de la formació a l'Ajuntament d'Alacant i vicealcaldessa de la ciutat, Mari Carmen Sánchez. En declaracions a l'agència Europa Press, Gutiérrez ha afirmat que el pacte provincial gaudeix de "bona salut", una idea que ha repetit Sánchez mitjançant un comunicat en què ha defensat que al consistori l'aliança "és sòlida".

La portaveu municipal ha afegit que no creu que sigui "el moment més adequat per pensar en mocions de censura perquè no és el que necessiten els alacantins". En aquesta mateixa línia, Gutiérrez ha dit que els acords no s'han de trencar si no hi ha "un motiu de pes". El coordinador provincial ha emfatitzat que la situació de Múrcia "no és extrapolable", atès que a la comunitat veïna "no hi havia bona relació [entre el PP i Cs]", mentre que a la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament d'Alacant el clima de govern entre el PP i Cs és bo i "els objectius dels pactes de govern s'estan complint".

El posicionament expressat per Sánchez i Gutiérrez coincideix amb el del líder de Ciutadans al País Valencià, Toni Cantó, que aquest dimecres ha explicitat la seva disconformitat amb la moció de censura presentada a Múrcia. Mitjançant una piulada al seu compte de Twitter, ha explicat que no coneixia la decisió i ha demanat una convocatòria urgent de l'executiva estatal de la formació taronja per debatre la situació i els moviments del partit.

Toni Cantó sobre la moció de censura a Múrcia

Igual que els dirigents de Ciutadans, des del Partit Popular valencià també han defensat la vigència dels acords de govern a la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament d'Alacant. Així ho ha dit la secretària general de la formació a nivell autonòmic, Eva Ortiz, que ha subratllat que "en cap cas" els pactes corren "perill". En la mateixa línia s'ha expressat el president de la Diputació d'Alacant, el popular Carlos Mazón, que ha dit que "la relació amb Cs en totes les instàncies de la Comunitat Valenciana està en perfecta sintonia" i no hi ha "cap tipus de problema".

Qui també ha parlat ha sigut la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, que ha expressat el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i a la seva decisió de convocar eleccions, ja que entén que la política madrilenya s'avança a la "més que possible traïció de Ciutadans". En una publicació al seu perfil de Twitter, Bonig ha afirmat que a Ayuso "no li perdonen que sigui tan intel·ligent d'avançar-se a la més que possible traïció de Ciutadans". "Els madrilenys saben qui els defensa malgrat ser atacada contínuament", ha conclòs.

Isabel Bonig fa costat a Isabel Díaz Ayuso
stats