País Valencià 13/09/2013

El govern valencià anuncia que privatitza la Ciutat de les Arts per intentar atreure "més turistes"

El Consell espera que a partir de l'estiu pròxim el nou gestor es faci càrrec durant 15 anys del complex, a excepció del Palau de les Arts

Ara / Acn
2 min
Per una revaluació interna

ValènciaEl ple del govern valencià ha aprovat aquest divendres el pla de dinamització de la Ciutat de les Arts i de les Ciències (CACSA), que preveu l'externalització de la gestió dels edificis i instal·lacions del complex. Segons ha explicat el conseller d'Economia, Máximo Buch, aquest pla inclou la gestió de l'Hemisfèric, el Museu de les Ciències, l'Umbracle, l'Àgora i l'Oceanogràfic de manera conjunta i per un període mínim de 15 anys.

Així, doncs, el govern valencià privatitzarà la gestió gairebé completa d'aquest complex d'oci i cultural, i és que el Palau de l'Òpera Reina Sofia queda fora de la licitació. Buch ha explicat que l'externalització es farà a través d'un concurs per al qual es donen quatre mesos per presentar ofertes.

El plec de condicions recull que l'empresa guanyadora del concurs pagarà un cànon inicial, un fix anual i un altre que variarà en funció dels resultats econòmics. La intenció de la Generalitat Valenciana és que un sol operador s'encarregui de la promoció i dels continguts dels edificis de CACSA. Segons el conseller d'Economia hi hauria ja alguns operadors interessats, tant a l'estat espanyol com al País Valencià.

Segons les paraules del mateix conseller d'Economia, l'objectiu de la privatització del complex és augmentar el nombre de turistes per contribuir al seu desenvolupament econòmic. Buch ha explicat que l'executiu s'ha marcat augmentar en un 20% el nombre de visitants al complex l'any 2016 i que el 2019 l'augment ja sigui del 40%.

Per Buch, l'objectiu d'externalitzar la gestió integral del complex és per "incrementar el nombre de visitants i optimitzar la seva rendibilitat econòmica". El conseller ha detallat que CACSA ja ha generat un impacte econòmic de 2.000 milions d'euros i que cada visitant al complex es deixa un mínim de tres euros a la ciutat.

Tot i no haver-ho esmentat el conseller Buch, cal recordar, però, que el cost de la Ciutat de les Arts i les Ciències està xifrat, segons les dades a les quals han pogut accedir els grups de l'oposició, en poc més de 1.100 milions d'euros.

stats