País Valencià 19/09/2019

L'oposició d'entitats ecologistes no atura l'inici de l'enderrocament d'una alqueria, símbol del patrimoni valencià

La construcció es veu afectada per l'ampliació de la V-21, una autovia d'entrada a València

Ara
2 min
Membres de col·lectius ecologistes i en defensa del patrimoni agrícola a les portes de l'alqueria del Forn de Barraca

ValènciaLa mobilització de desenes de ciutadans de col·lectius ecologistes i de defensa del patrimoni agrícola valencià, simbolitzat per la coneguda com a Horta de València, zona que formen els cultius tradicionals situats al nord de la ciutat, no ha impedit l'inici aquest dijous de l'enderrocament d'una antiga alqueria situada entre el municipi d'Alboraia i la ciutat de València, acordat pel ministeri de Foment perquè la construcció és en els terrenys afectats per l'ampliació de la V-21, l'autovia d'entrada a la ciutat des del nord.

Després que dimecres els ciutadans concentrats a la porta de la coneguda com a alqueria del Forn de Barraca sí que van aconseguir endarrerir l'inici de l'enderrocament, aquest dijous no han pogut repetir el seu èxit i operaris de les empreses contractades pel ministeri de Foment han començat a assolar l'immoble, operació que no han conclòs, i únicament han realitzat tasques superficials.

Resistència simbòlica

L'inici de l'enderrocament no ha generat incidents especials, tot i que algunes persones concentrades ahir sí que van ser identificades per la policia. De fet, els col·lectius convocants ja havien avançat que farien resistència simbòlica. Així ho va explicar ahir a l'ARA una de les portaveu dels ciutadans mobilitzats, Datxu Peris. "No té sentit prendre mal per una iniciativa que no podem evitar", va afirmar.

80.000 metres quadrats d'horta

L'actuació ha dividit els partits valencians i les úniques formacions clarament contràries a l'ampliació de la V-21 són Podem, que directament rebutja la iniciativa perquè considera que afavorirà l'ús del cotxe, incrementarà la contaminació i suposarà la destrucció de 80.000 metres quadrats d'horta, i Compromís, que va sol·licitar la paralització dels tràmits i l'estudi d'una alternativa que la mateixa formació valencianista va presentar al juliol per reduir l'impacte mediambiental "en un 90%".

stats