País Valencià 18/12/2012

Compromís engega una campanya a internet per reclamar un impost a la banca que ajudi els afectats per la crisi

La coalició creu que noves obligacions fiscals podrien propiciar la recaptació de 3.000 milions d'euros, amb els quals es podria ajudar desnonats, dependents o aturats

Ara
1 min

ValènciaLa coalició nacionalista i d'esquerres Compromís ha engegat una campanya a les xarxes socials per reclamar l'aprovació de nous impostos a la banca que ajudin a qui més està patint aquesta crisi. En poques hores, a Twitter s'han publicat centenars de missatges amb l'etiqueta #QuePagueLaBanca, recollint el malestar ciutadà pel tracte de favor dels diferents governs centrals cap a les entitats bancàries.

Els promotors de la pàgina web Quepaguelabanca han explicat que l'"objectiu és que els bancs, que han estat els grans rescatats i beneficiaris d'aquesta crisi amb els impostos de milers de desnonats, aturats o estafats, tinguin les mateixes obligacions fiscals que els ciutadans".

Per aconseguir aquest objectiu, Compromís ha afegit al web un formulari per donar suport a una campanya a Change.org creada pel diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri. La finalitat d’aquesta iniciativa és recollir suports ciutadans per demanar als diputats i diputades del PP al Congrés que no s’oposin el proper dijous a la creació d’impostos i taxes especials per a la banca.

Des de Compromís es proposa que els diners recaptats per aquest impost a la banca –la coalició calcula que es podrien arribar als 3.000 milions d'euros– es destinin íntegrament a un fons d'emergència social per ajudar les víctimes de la crisi: aturats, famílies desnonades, joves amb beques pendents o persones dependents amb retard de les seves ajudes.

stats