País Valencià 09/03/2016

Compromís insta Podem a reprendre les negociacions: "Amb el 'no' no s'arriba enlloc"

Joan Baldoví recorda la seva proposta d'elaborar un document entre els partits d'esquerres que obligui al PSOE a triar entre ells o C'

Efe
2 min
Joan Baldoví ha assistit aquest dimecres a l'obertura del 42è congrés de la UGT.

ValènciaEl diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha instat als partits d'esquerra a asseure's a negociar i, malgrat la desconvocatòria de la "taula a quatre", proposta per Podem per a avui, intentarà mantenir contactes informals amb la formació morada i IU perquè "amb el 'no' no s'arriba enlloc".

Segons ha explicat Baldoví en declaracions al Congrés, ja que la comissió negociadora de Compromís ha viatjat des de València a Madrid intentarà aprofitar per mantenir al llarg del dia algun contacte bilateral. "Entenem que encara que no s'hagi celebrat la reunió avui hem de celebrar alguna, estigui o no estigui el PSOE".

"El PSOE s'ha blindat ara mateix amb Ciutadans, vol venir amb C's, doncs bé, si alguns no volen... A nosaltres ens sembla tot legítim però entenem que hem d'asseure'ns", ha subratllat el diputat valencià.

Baldoví ha assegurat que des de Compromís sempre diuen 'sí' i per tant aniran a la reunió a la qual els convoquin PSOE i Ciutadans. "Encara que sigui a dir el que pensem però entenem que amb el 'no' no s'arriba enlloc", ha afegit.

El portaveu de Compromís ha defensat la seva proposta d'elaborar un document entre els partits d'esquerres alternatiu a l'acord tancat pel PSOE i C's que sigui capaç de suscitar el suport de 167 diputats.

D'aquesta manera, ha sostingut, els socialistes hauran de decidir si mantenen el seu pacte amb Ciutadans i un suport de 130 vots, o donen suport a un altre "que podria tenir el suport de 167 diputats".

En aquest sentit, ha recordat al PSOE que el seu actual soci ja ha dit que Sánchez pot ser que sigui el candidat o "pot ser que no", mentre que Compromís i altres partits d'esquerra entenen que com a líder de la segona força més votada el secretari general del PSOE és qui ha d'optar a la presidència del govern espanyol.

Al seu judici, és Pedro Sánchez i el PSOE els qui han de decidir què camí volen prendre, però recorda que si es mantenen "entossudits a mantenir el seu matrimoni de conveniència" amb C's ja saben que tenen 130 vots.

stats