País Valencià 13/10/2020

Compromís demana tipificar com a delicte l'exhibició de símbols feixistes i l'apologia del nazisme

Joan Baldoví proposa aprofitar la tramitació de la futura llei de memòria democràtica

Ara
1 min
Seguidors de formacions d'extrema dreta exhibint simbologia franquista en una marxa celebrada al barri de Benimaclet de València amb motiu de la celebració del 12 d'octubre

ValènciaEl diputat de Compromís al Congrés de Diputats, Joan Baldoví, ha exigit al govern espanyol que prengui mesures davant l'avenç de moviments d'extrema dreta i tipifiqui com a delicte l'exhibició de símbols feixistes i l'apologia del nazisme.

En una conferència de premsa en la cambra baixa, Baldoví ha denunciat l'"exhibició protofeixista" que, segons ha afirmat, van organitzar grups d'extrema dreta amb motiu de la festivitat del 12 d'octubre al barri de Benimaclet de València. "Les alarmes a València i molts altres llocs van saltar fa molt temps", ha afegit Baldoví, i ha recordat episodis d'insults i agressions a polítics i ciutadans en diverses celebracions com la Diada del Nou d'Octubre.

El diputat també ha citat una piulada del ministre de Transports, José Luis Ábalos, sobre la marxa d'ahir: "Torxes, tambors, banderes de la dictadura, salutacions romanes, música de Wagner i intimidació. Aquesta exhibició protofeixista a València és una vergonya que hauria de fer saltar les alarmes. El PP i Cs han d'allunyar-se d'aquestes males companyies", va escriure Ábalos.

Baldoví ha tancat la seva intervenció afirmant que no es pot entendre que la Delegació del govern espanyol autoritzés la marxa, ha felicitat els veïns per la seva reacció i, finalment, ha exigit que la futura llei de memòria democràtica tipifiqui com a delicte l'exhibició de símbols feixistes i l'apologia del nazisme.

stats