País Valencià 07/10/2013

Compromís denunciarà el ministre Soria si no anul·la les llicències del projecte Castor

El portaveu de la coalició, Enric Morera, considera que els permisos actuals són "nuls" perquè concorren "circumstàncies sobrevingudes"

Acn
2 min

VinaròsCompromís ha anunciat aquest dilluns que denunciarà el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, davant l'Audiència Nacional si no s'anul·len els permisos al magatzem de gas submarí Castor. Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, en una roda de premsa a Vinaròs (Baix Maestrat). Morera ha explicat que concorren "circumstàncies sobrevingudes" per l'elevada activitat sísmica i que el ministeri hauria de clausurar l'activitat en considerar que la llicència ja no té vigència.

"El risc sísmic és evident i patent a Vinaròs i a la comarca, i com que els riscos són molts, amb la llei a la mà podem assegurar que tots els permisos estan caducats, són nuls", ha dit. El portaveu de Compromís també ha parlat de la proposició no de llei (PNL) que ha presentat el grup popular a les Corts Valencianes, la qual ha qualificat "d'autèntica vergonya i estafa per a Vinaròs". "El PP o no ho té clar o uns altres manen sobre ells, però el que hem de dir-los, des de Vinaròs, és que primer són les persones i no els beneficis d'un empresari".

Morera ha reclamat una depuració total de responsabilitats i una cadena de dimissions de tots aquells que van votar a favor de Castor o van donar permisos. "Els qui han posat en perill els ciutadans de Vinaròs han de ser responsables dels seus fets, han de pagar per les seves accions i han d'abandonar la vida pública".

Per la seva banda, el diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha recordat que des de Compromís "hem tingut les idees clares des del primer dia i hem estat els únics que hi hem estat en contra. De fet, des del 2008 hem presentat a les Corts Valencianes 24 preguntes i una PNL, i fins a octubre del 2013, no han presentat ni PP ni PSOE res de res".

Per la seva part, el portaveu del Bloc-Compromís a Vinaròs, Doménec Fontanet, ha agraït la presència dels dos parlamentaris de Compromís, recordant que, al dia d'avui, "no han vingut els consellers de Fabra a veure'ns ni a donar explicacions". Fontanet ha recordat la posició contrària del Bloc amb el projecte Castor i ha incidit que el projecte no ha estat beneficiós per a Vinaròs, incloent-hi els mariners, "que ara veuen que els diners que els han donat no han valgut per a res i perden també la pesca, la seva principal font d'ingressos".

Fontanet ha afegit que des del grup municipal continuaran treballant amb la plataforma ciutadana en defensa de les Terres del Sénia "i facilitant tota la informació als nostres diputats de les Corts i del Congrés per presentar iniciatives en defensa de Vinaròs".

stats