País Valencià 04/07/2013

La DGT anul·la una multa al conductor kamikaze indultat que va matar un jove a València l'any 2003

La família de la víctima havia inclòs aquesta sanció en el recurs interposat davant el Tribunal Suprem per deixar sense efecte l'indult del govern espanyol

Europa Press
3 min

ValènciaLa direcció general de Trànsit (DGT) ha anul·lat una sanció imposada el 2010 al conductor kamikaze indultat que va matar un jove a Polinyà de Xúquer (València), i que s'havia pagat el 2011, després d'al·legar el mes de març passat que ell no conduïa el vehicle que va ser multat per excés de velocitat. En el moment en què va ser sancionat el vehicle, el conductor tenia cautelarment retirat el carnet de conduir.

La família del jove mort l'any 2003 a l'AP-7 a l'altura de Polinyà de Xúquer havia inclòs aquesta multa en les al·legacions presentades davant el Tribunal Suprem per demanar que es revoqui l'indult concedit pel govern espanyol al conductor perquè sostenia que el kamikaze no tenia una "conducta exemplar", segons ha explicat a Europa Press la germana de la víctima, Loreto Dolz.

El lletrat de la família de la víctima ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que veu "cridaner" que aquest fet s'hagi produït després de l'al·legació que havien presentat davant el Tribunal Suprem al gener per evitar l'indult al kamikaze, on s'argumentava precisament que aquesta persona tenia una sanció de l'any 2010 per excés de velocitat, quan estava privat cautelarment del permís de conduir.

La resolució que anul·la la sanció està signada per la directora general de Trànsit, María Seguí Gómez, el passat dia 1 d'abril, i s'hi acorda revocar la sanció imposada a l'expedient d'aquesta persona, i retornar-lo a la seva procedència. En aquest cas, es va posar una multa de 300 euros al titular del vehicle per excés de velocitat quan circulava el 2010 per Benalmádena (Màlaga), sense que s'identifiqués el conductor.

La multa es va abonar amb recàrrec –360 euros– el 29 de juliol de 2011. Posteriorment, el març d'enguany, el conductor indultat va presentar un escrit per anul·lar-la al·legant que no conduïa el vehicle, i la DGT va decidir l'1 d'abril revocar la sanció. Segons la família, l'advocat del kamikaze ja ha comunicat aquesta anul·lació al Tribunal Suprem.

L'advocat de la família ha subratllat que "no és habitual" que s'anul·li per part de la DGT una sanció ja pagada per un infractor i més quan s'ha recorregut anys després, alhora que ha assenyalat que creu que aquest fet pot tenir influència en l'expedient que s'està tramitant en l'alt tribunal, pel fet que no s'inclogui aquesta circumstància.

La germana de la víctima, Loreto Dolz, ha apuntat que estan "sorpresos", ja que en aquest cas "plou sobre mullat" i "cada vegada veiem circumstàncies més estranyes". Dolz ha enumerat algunes d'aquestes "estranyeses", com el fet que l'indult va arribar "amb pronunciaments en contra", o la commutació de la pena de "13 anys de presó per una multa".

També ha explicat que "és estrany el cognom de l'advocat que va defensar" el kamikaze –en referència al despatx d'advocats que va portar el cas i en el qual treballa el fill del ministre de Justícia, Ruiz-Gallardón– i "la rapidesa de la concessió i els escassos mesos a la presó"; totes són circumstàncies a les quals ara cal sumar-hi el fet que "quan la família indica entre les al·legacions a l'indult que el conductor estava sancionat el 2010, s'anul·li la sanció", ha indicat.

Sobre aquest tema, Dolz ha assenyalat que la directora general de Trànsit, dependent del ministeri de l'Interior, ha signat l'anul·lació de la sanció en el "temps rècord de 20 dies" entre la presentació del recurs i la revocació de la multa, i ha subratllat que, en aquest cas, la multa que s'ha retornat es va abonar, es van assumir les conseqüències i es va recórrer després.

El conductor kamikaze va ser condemnat a 13 anys de presó per un accident ocorregut el 2003 a l'AP-7, a Polinyà de Xúquer, que va provocar la mort d'un jove. El Tribunal Suprem tramita actualment un recurs interposat per la família de la víctima contra la decisió d'indult concedit per l'executiu espanyol el 7 de desembre de 2012.

stats