FÓRMULA 1
País Valencià 26/11/2014

El Consell defensa la compra de Valmor Sport

Moragues afirma que no celebrar la prova era més perjudicial per a l’erari públic

Europa Press
2 min

ValènciaEl conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, va justificar ahir la compra per part del Consell de Valmor per fer-se càrrec de l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 de l’any 2011 dient que en aquell moment el govern estava “en un escenari molt complicat en el qual hi havia dues alternatives: una era roïna i l’altra pitjor”. “Era triar entre ensurt o mort”, va ironitzar.

A preguntes dels periodistes sobre l’informe en el qual es va basar el Consell per decidir-se a comprar l’empresa Valmor per 1 euro i assumir un deute superior als 34 milions d’euros, el conseller Moragues va explicar que l’administració va optar per la decisió que “menor perjudici i crebant produiria a les arques públiques autonòmiques” i d’aquesta manera “es va intentar evitar l’impacte econòmic per la no celebració d’aquest Gran Premi i la indemnització” a la qual s’hauria d’haver fet front. “Es va optar com sempre per la decisió més prudent, cautelosa i millor per als interessos de la Comunitat Valenciana”, va assenyalar. El responsable d’Hisenda va recordar que si no hagués celebrat la prova s’hauria d’haver pagat una indemnització que sumava el cànon de dos anys de Gran Premi.

En aquest sentit, va insistir que l’informe “el que posa en evidència és els perjudicis que haguera provocat la no celebració de la Fórmula 1” i “justifica la decisió que es va prendre en el seu moment apostant per la continuïtat de la celebració de la prova i així evitar les indemnitzacions i pèrdua d’impacte econòmic que haguera suposat”.

Moragues va explicar que encara que posteriorment es va optar per rescindir el contracte amb l’empresa Formula One Management, en el moment en què es va optar per la compra de Valmor “estava molt a prop un Gran Premi que s’havia de celebrar i si no s’haguera celebrat haguera causat uns perjudicis”.

Composició del deute de Valmor

La Generalitat va assumir per la compra de Valmor un deute comercial de 16,8 milions i un passiu financer de 15,7 milions. Respecte al deute financer, es va subrogar a la Generalitat, encara que “es desconeix” si l’ha abonat, segons la documentació feta pública pel portaveu d’Esquerra Unida en les Corts, Ignacio Blanco, i facilitada per l’empresa pública Circuit del Motor.

En el desglossament d’aquest deute, s’especifica que el deute comercial de 16,8 milions inclou 14,6 milions corresponents al deute de Valmor amb Circuit del Motor que, segons va denunciar Esquerra Unida, ha sigut “condonat”. Circuit del Motor va ser la societat que va comprar Valmor per un euro.

stats