País Valencià 20/04/2021

El consell de ministres aprova 38 milions per al transport metropolità de València

Es tracta d'una reivindicació històrica que l'any passat l'alcalde de València, Joan Ribó, va elevar a 50 milions

Ara
1 min
Un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

ValènciaEl consell de ministres ha autoritzat aquest dimarts una subvenció a favor de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) de 38 milions d'euros. La iniciativa, impulsada pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, dona resposta a una històrica reivindicació de la Generalitat Valenciana i de nombrosos ajuntaments. De fet, el 2018 mig centenar d'alcaldes es van concentrar a les portes del Congrés de Diputats per reclamar un finançament amb el qual compten des de fa anys ciutats com Madrid o Barcelona. L'any passat, l'alcalde de València, Joan Ribó, va xifrar el finançament "just" per a València i la seva àrea metropolitana en relació al seu pes poblacional en 50 milions d'euros.

Els fons es destinaran a garantir la prestació del transport públic a l'àrea metropolitana de la ciutat de València, la tercera més poblada de l'Estat. Així ho ha destacat la delegada del govern espanyol al País Valencià, Gloria Calero, que ha afirmat que l'executiu del PSOE i Unides Podem "ha atès una demanda històrica". Calero també ha afirmat que la mesura facilitarà l'avanç cap a "una mobilitat descarbonitzada i sostenible en compliment de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides”.

La subvenció aprovada aquest dimarts s'inclou en el paquet d'inversions que els pressupostos generals de l'Estat del 2021 preveuen al País Valencià i que s'eleven als 1.164 milions d'euros. Es tracta del 9,6% del total d'inversions, un percentatge gairebé equivalent al pes de la població del País Valencià en el conjunt de l'Estat, que és del 10%.

stats