País Valencià 16/07/2013

El conseller valencià Serafín Castellano desmenteix les acusacions de corrupció formulades contra ell

El també secretari general del PP valencià està acusat d'afavorir la contractació pública de l'empresa d'un amic

Acn
1 min
El conseller de Governació valencià, Serafín Castellano, va anunciar ahir la reforma.

ValènciaEl secretari general del PP valencià i conseller de Governació, Serafín Castellano, ha reiterat aquest dimarts que es troba tranquil davant les acusacions de corrupció que podrien acabar en una pròxima imputació. En declaracions als mitjans, Castellano ha qualificat d'"insídies i falsedats" les acusacions de prevaricació, malversació, negociació prohibida i abús de posició en la querella interposada en el marc de l'anomenat cas Taroncher.

La querella està relacionada amb les adjudicacions realitzades per les conselleries que ha dirigit (Sanitat, Governació i Justícia) a l'empresa de construccions Taroncher. Les Corts Valencianes han remès al TSJ valencià la seva condició d'aforat. "Per moltes insídies i falsedats [que diguin], tinc la tranquil·litat de continuar treballant en les meves responsabilitats", ha assenyalat Serafín Castellano als mitjans de comunicació.

El conseller i secretari general del PP valencià ha advertit que no l'"acovardiran" les acusacions i ha considerat que busquen "aconseguir objectius polítics, com clarament s'està llegint".

El número 2 del PP valencià ha sigut acusat per l'Associació Valenciana contra la Corrupció, que va presentar el 14 de juny passat una querella contra Castellano davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, negoci d'activitats prohibides als funcionaris i abús en l'exercici de la seva funció.

La querella atribueix contractacions irregulars a l'empresa Construccions Taroncher al llarg de totes les conselleries que ha dirigit Serafín Castellano. El TSJ valencià encara no s'ha pronunciat sobre si accepta o no la querella interposada però ha demanat a les Corts Valencianes que remetin a la sala la condició de diputat, i per tant d'aforat, del conseller Serafín Castellano. La cambra valenciana ja ha realitzat aquest tràmit.

stats