País Valencià 25/02/2013

La conselleria d'Educació valenciana preveu ràtios de 33 nens en la nova ordre d'admissió de l'alumnat

Tan sols podrien superar els 30 alumnes per aula els centres que necessitessin matricular alumnes nouvinguts durant el curs escolar

Salvador Almenar
1 min

ValènciaL'ordre que regularà el decret d'admissió del curs 2013-2014 elaborada per la Generalitat Valenciana obre la porta a les aules amb una ràtio de 33 nens. Així ho ha assegurat la Confederació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes Gonzalo Ananya, després de la reunió de la mesa de pares celebrada avui, en la qual s'han assabentat que la conselleria permetrà que se superi la ràtio de 30 alumnes quan hi hagi necessitat de matricular un alumne un cop el curs hagi començat.

Segons fonts de la Confederació Gonzalo Anaya, aquesta ordre assenyala que "quan sigui necessari per atendre les necessitats immediates d'escolarització de l'alumnat d'incorporació tardana", la Direcció Territorial d'Ensenyament podrà emetre una resolució que permeti l'"augment" de la ràtio, segons el que estipula el decret 33/2007.

Aquest decret recull que l'increment de la ràtio podia arribar al 10%, segons expliquen les mateixes fonts. Amb l'actual normativa, que xifra la ràtio en 30 alumnes per aula, els centres en els quals s'aprovi un augment de ràtio un cop començat el curs podran arribar a tenir un total de 33 alumnes per aula.

Des de la Gonzalo Anaya han criticat aquesta mesura plantejada per la conselleria d'Educació que dirigeix María José Català i han sol·licitat la retirada de l'ordre presentada avui a les famílies dels alumnes en la mesa de pares.

stats