País Valencià 05/07/2013

Radiotelevisió Valenciana fusiona Nou2 i Nou24 en un sol canal

El contracte-programa de RTVV aprovat divendres pel govern valencià preveu la fusió del segon canal i el de notícies a partir d'aquest dissabte

Acn
2 min

ValènciaRadiotelevisió Valenciana (RTVV) fusiona a partir d'aquest dissabte el segon canal de televisió, Nou2, amb el Nou 24 hores, en virtut de l'aprovació aquest divendres per part del ple del govern valencià del contracte-programa de RTVV, segons ha informat l'ens a través d'una nota de premsa. La fusió suposarà un estalvi de 2,7 milions d'euros, segons la radiotelevisió pública.

El nou canal de televisió, que serà el segon de RTVV, mantindrà la denominació de Nou 24, i estarà destinat fonamentalment a informació, cultura i retransmissions, així com "a emetre qualsevol contingut o manifestació cultural o artística que fomente la difusió de la llengua i la cultura valenciana", informa l'ens.

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el nou contracte-programa de RTVV amb els recursos econòmics previstos per als pròxims tres anys. Segons ha explicat el vicepresident valencià, José Ciscar, aquests recursos seran inclosos en el Pressupost de 2013 amb una despesa de 68 milions d'euros per al funcionament i 1,5 milions d'inversió a l'any.

Entre els objectius generals de la programació de servei públic que recull el document s'hi troba el respecte a les garanties democràtiques (especialment el pluralisme) i la participació ciutadana; el foment i consolidació de la identitat pròpia; el foment, consolidació, potenciació i protecció de l'ús de la llengua; promoure l'educació i la cultura; vertebrar el territori i impulsar un espai valencià de comunicació; ser motor de la indústria audiovisual; ser model de credibilitat i independència; fomentar la solidaritat, participació i esperit crític així com ser referent de qualitat i col·laborar en tots els nivells del sistema educatiu.

Hi haurà cinc tipologies de programes de servei públic. Informatius, divulgatius i culturals, entreteniment, infantils i juvenils així com programes, sèries i retransmissions esportives.

Les línies estratègiques passen pels informatius com a eix central, la informació esportiva amb àmplia cobertura local, la gestió sostenible, el manteniment de les seus a València, Alacant, Castelló i Madrid, optimització dels nous edificis i instal·lacions, fusió de Nou Dos i Nou 24, col·laboració i coordinació d'informatius i esports així com l'aprofitament de sinergies. El contracte-programa també preveu difondre i finançar audiovisuals valencians en un percentatge mai inferior al 6%.

L'anul·lació de l'ERO podria tancar RTVV

El vicepresident José Ciscar, ha assegurat avui que la Generalitat Valenciana "posaria a sobre de la taula" el tancament de Radiotelevisió Valenciana en cas que la justícia declari improcedent l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). El vicepresident ha afegit que si els tribunals decidiren el retorn dels 1.098 treballadors acomiadats, el govern valencià no tindria "capacitat econòmica" per fer front a totes les nòmines.

stats