País Valencià 19/05/2020

El govern valencià renuncia a passar a la fase 2 dilluns per l'augment de l'índex de reproducció

El Consell referma el seu desig que tot el País Valencià evolucioni a la mateixa velocitat

Ara
1 min
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat aquesta tarda que "per prudència" i "responsabilitat" el govern valencià no sol·licitarà demà al ministeri de Sanitat que el País Valencià passi a la fase 2 del pla de desescalada dilluns i demanarà continuar una setmana més en la fase 1.

Barceló ha justificat la rectificació –dissabte va anunciar que demanarien passar a la fase 2– per un lleu repunt de l'índex de reproducció del virus, que ha passat del 0,66% al 0,85%. "És una decisió meditada per protegir la salut dels valencians", ha emfatitzat la consellera, que ha defensat que la desescalada s'ha de realitzar de manera "tranquil·la".

La titular de Sanitat també ha adduït la voluntat del Consell que tot el País Valencià evolucioni a la mateixa velocitat i que el canvi de fase es dugui a terme conjuntament en tota la comunitat autònoma. Des del Consell pretenen evitar la situació viscuda l'11 de maig, quan només 10 dels 24 departaments sanitaris van abandonar la fase 0. Una situació que es va corregir aquest dilluns amb la incorporació a la fase 1 de les 14 àrees restants. "Volem eixir tots junts de la fase 1", ha resumit Barceló.

16 nous contagis i 6 morts

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, la consellera ha comunicat que durant les últimes 24 hores el País Valencià ha registrat 16 nous casos positius confirmats per PCR, 215 altes i 6 morts. En total, la xifra de contagis confirmats mitjançant proves PCR s’eleva ja a 10.930 i la de defuncions a 1.394.

stats