País Valencià 28/08/2020

L'inici del curs escolar al País Valencià es farà de manera esglaonada entre el 7 i l'11 de setembre

La mesura pretén facilitar l'adaptació a la realitat de cada centre educatiu

Ara
1 min
Alemanya: a l’escola en dies alterns Una tornada atípica marcada per la distància i la higiene a l’aula França: classes amb menys alumnes i sense pilotes al pati Quebec: 15 nens per aula  i només en zones  poc poblades Portugal: grups en espais separats per evitar contactes

ValènciaLa conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha informat que l’inici del curs al País Valencià es durà a terme de manera esglaonada entre el 7 i l'11 de setembre. L’objectiu de la norma és facilitar la feina als equips directius dels centres i el professorat, especialment en els col·legis i instituts amb més estudiants, on aplicar les mesures per evitar els contagis de coronavirus és més complex. Segons el cap del departament d’Ensenyament, el conseller Vicent Marzà, els mestres i les famílies són "els màxims coneixedors de la seua pròpia realitat".

La mesura ha estat acordada en una reunió del Fòrum Educatiu Valencià, on, a més de la Generalitat, es troben representats els sindicats, les agrupacions de mares i pares, les patronals de l'educació concertada, les associacions de directors i els representants dels estudiants. "Considerem que és una mesura molt apropiada, perquè volem que [la comunitat educativa] tinga flexibilitat per adaptar-se a les seues circumstàncies", ha emfatitzat Marzà.

L'altre gran acord de la reunió ha estat la petició que les famílies mesurin la temperatura dels estudiants abans d'anar als centres i que, a més, als col·legis i instituts existeixin termòmetres per si cal prendre la temperatura durant la jornada.

La trobada s'ha produït l'endemà de la cimera entre el govern espanyol i les conselleries d'Educació de les comunitats autònomes que van pactar, entre altres mesures, que durant el curs es tanquin les escoles “si la transmissió no està controlada” i l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes a partir dels sis anys per a tots els alumnes.

stats