País Valencià 31/05/2017

Bitllets de 100 euros per convocar a la manifestació per un millor finançament per al País Valencià

La convocatòria reclama la gestió autonòmica dels impostos i, així, recuperar "les claus de la caixa i la dignitat"

Acn / Ara
1 min
Representants de la 'Crida pel finançament valencià' amb una pancarta amb un bitllet de 100 euros

ValènciaLa 'Crida pel finançament valencià' ha realitzat aquest dimecres el repartiment simbòlic de bitllets de 100 euros en facsímil per convocar a la manifestació del pròxim 10 de juny sota el lema 'Volem les claus de la caixa'.

A les portes del Mercat Central de València, representats de les entitats convocants han repartit bitllets que "representen el que cada valencià deixa de rebre mensualment a causa de l'infrafinançament".

Antoni Infante, coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir, una de les entitats convocants, ha explicat que la iniciativa té un objectiu "pedagògic": "Només si la ciutadania surt al carrer i reivindica la gestió dels nostres recursos, les institucions tindran la força necessària per poder exigir-los", ha dit.

Infante ha assegurat que la manifestació pretén conscienciar el poble valencià sobre la seva dignitat i remarcar que durant molts anys els valencians han estat "enganyats o autoenganyats". "Crèiem que vivíem en una societat feliç, al Levante feliç, i de sobte ens hem adonat que el nostre nivell de pobresa ha estat creixent", ha afegit.

En aquest sentit, el coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir, ha criticat que el País Valencià malgrat que és "una comunitat pobra encara subvencioni altres territoris que estan per sobre de la mitjana".

Suport d'entitats, partits i sindicats

La 'Crida pel finançament valencià' compta amb el suport d'entitats, sindicats i partits polítics com Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Podem o la Societat Coral El Micalet, entre d'altres.

stats