El govern espanyol declararà zona catastròfica les comarques valencianes afectades pel temporal de pluja i neu

El ministre de Foment espera poder aprovar divendres en el consell de ministres el paquet d'ajudes per pal·liar els danys del temporal

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha avançat aquest dimarts que el govern espanyol preveu declarar zona greument afectada per una emergència de protecció civil les comarques valencianes danyades pels efectes del temporal de pluja i neu de la passada setmana. Així ho ha anunciat als mitjans en declaracions posteriors a la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i també durant la seva visita a les zones afectades pel temporal, com les platges d'Almenara, a la Plana Baixa, i a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena.

De la Serna ha confiat en poder accelerar els tràmits per incorporar aquesta declaració en el pròxim consell de ministres d'aquest divendres i així donar resposta a la petició de la Generalitat Valenciana. El ministre ha indicat que en aquest moment s'està en la fase d'avaluació dels danys però ha assegurat que el govern espanyol donarà resposta a les incidències.

Més continguts de