País Valencià 16/05/2013

El País Valencià tanca el primer trimestre amb un superàvit del 0,33% en relació al seu PIB

La dada representa el més gran superàvit autonòmic de l'Estat amb 334 milions d'euros gràcies als avançaments de la liquidació del finançament

Acn
1 min

ValènciaEl País Valencià ha tancat el primer trimestre de 2013 amb un superàvit d'un 0,33% en relació amb el seu Producte Interior Brut (PIB), segons dades fetes públiques aquest dijous pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. La dada representa el més gran superàvit autonòmic a l'Estat espanyol durant aquest període en termes absoluts i segona pel que fa al percentatge, ingressant 334 milions més del que s'ha gastat fins aquest març.

La dada s'ha produït gràcies als avançaments en la liquidació del finançament per fer front a compromisos financers. Per darrere del País Valencià en termes absoluts se situen el País Basc (amb 92 milions, un 0,14%), Astúries (amb 49 milions, 0,22%) i La Rioja (amb 48 milions, un 0,60%). Les dades contrasten amb les de Catalunya, que ha acumulat un dèficit de 411 milions, una xifra que representa el 0,21% del PIB.

Segons que ha explicat aquest dijous en roda de premsa, la secretària d'Estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, en aquestes xifres de dèficit autonòmic s'han de depurar dels avançaments efectuats l'any passat a totes les comunitats autònomes per resoldre els seus problemes de finançament. En el conjunt de les autonomies, el dèficit públic s'ha situat durant el primer trimestre en 1.235 milions, 0,12% del PIB.

stats