País Valencià 11/10/2017

La Delegació del govern defensa l'actuació policial a València tot i les agressions patides pels manifestants

Mónica Oltra reclama identificar els violents i posar-los a disposició de la justícia

Daniel Martín
2 min
Una de les agressions dutes a terme durant la manifestació del Nou d'Octubre a València.

ValènciaEl delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha tornat a defensar avui l'actuació policial duta a terme per les forces de seguretat en la manifestació de dilluns a València en la qual diversos ciutadans van ser agredits per seguidors de formacions d'extrema dreta. Per a Moragues, els cossos de seguretat "van garantir el dret a la manifestació", en una actuació que el delegat del govern considera que no ha rebut "el reconeixement públic" d'alguns dirigents polítics.

El representant de l'executiu de Mariano Rajoy ha avançat que aquest dimecres remetrà a la Fiscalia Provincial de València un informe amb els primers resultats de la investigació que està duent a terme la policia espanyola sobre les agressions a participants en la marxa. Aquest document, segons ha explicat el delegat del govern espanyol, inclou una relació cronològica dels fets amb les primeres identificacions realitzades pels cossos policials. Moragues també ha assegurat que la Delegació s'està posant-se en contacte amb els manifestants agredits i perjudicats "per si volen presentar denúncia i oferir-los tota mena d'ajuda".

Moragues no dimiteix i demana "sensatesa"

El delegat del govern, la dimissió del qual PSPV, Podem, Compromís, Esquerra Unida i Esquerra Republicana del País Valencià han reclamat, ha sol·licitat "sensatesa" i "rebaixar entre tots la tensió que existeix".

"A la societat valenciana no hi caben els violents"

La que avui també ha valorat els fets de dilluns ha sigut la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, que ha assegurat que en la societat valenciana "no hi caben aquells que es creuen amb dret d'agredir altres persones o violentar-les simplement perquè pensen diferent".

Oltra ha afegit que les persones que no respecten i agredeixen cal "posar-les a disposició de la justícia" perquè responguin per "les seves accions violentes", i ha assenyalat que aquesta és la tasca que ha de realitzar la Delegació del govern al País Valencià: "Identificar els agressors i els violents" i "aplicar la justícia".

La responsable de la violència va ser "l'extrema dreta"

Per la seva banda, la presidenta del Partit Popular, Isabel Bonig, ha rebutjat les crítiques sobre una pretesa tebiesa i equidistància de la seva formació alhora de condemnar les agressions, i ha responsabilitzat "l'extrema dreta" dels actes violents.

"Ningú ha parlat més clar que el PP. S'han de condemnar els actes de violència, vinguin d'on vinguin, de l'extrema esquerra o –com en aquest cas– de l'extrema dreta", ha assegurat Bonig.

stats