País Valencià 08/09/2014

Detecten uns 20.000 nous seguidors falsos del president valencià Alberto Fabra en Twitter

Els gestors del compte del president de la Generalitat expliquen que en unes 24 hores Fabra ha passat de tenir 16.500 seguidors a uns 37.400

Efe
1 min
Missatge de Twitter del compte d'Alberto Fabra

ValènciaL'equip que gestiona el compte de Twitter del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha detectat un "augment considerable de seguidors artificials", entorn d'uns 20.000, i treballa per esbrinar "qui està darrere d'aquesta estranya campanya amb comptes falsos".

Fonts de Presidència de la Generalitat han indicat a EFE que en qüestió de 24 hores el compte oficial de Fabra ha passat de tenir 16.500 seguidors a comptar amb gairebé 37.400, i han ressaltat la procedència "bastant dubtosa" dels gairebé 20.000 nous seguidors.

Segons les mateixes fonts, es tracta de comptes que tenen perfils molt llargs o amb molts números, o estan en un altre idioma –principalment rus i àrab–, per la qual cosa han passat notificació a Twitter Espanya perquè procedeixi a fer una neteja, i està sota supervisió.

La situació ha estat denunciada amb un missatge públic en el compte del president valencià, que va acompanyat de l'etiqueta #NoBots, que s'està emprant en els casos en els quals s'estan detectant increments falsos de seguidors en aquesta xarxa social.

El compte del també president del PP de la Comunitat Valenciana està activa des de maig de 2010, quan encara era alcalde de Castelló de la Plana.

També la setmana passada es van detectar increments inusuals de seguidors en els comptes en aquesta mateixa xarxa social del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i del líder del PSOE, Pedro Sánchez.

stats