País Valencià 04/12/2019

El detingut per la desaparició de Marta Calvo confessa que la va esquarterar

El sospitós de la desaparició de la noia valenciana de 25 anys s'ha entregat aquest matí a la Guàrdia Civil i ha reconegut l'autoria del crim

Daniel Martín
3 min
Jorge Ignacio P., presumpte assassí de la jove valenciana Marta Calvo

ValènciaEl principal sospitós de la desaparició de Marta Calvo, la noia d'Estivella (Camp de Morvedre) de 25 anys de la qual no se sabia res des del 7 de novembre, ha confessat que va esquarterar la víctima i que es va desfer de les restes en uns quants contenidors segons ha informat l'agència Efe. Així ho hauria reconegut Jorge Ignacio P.J., un ciutadà d'origen colombià de 38 anys i amb antecedents delictius que era en parador desconegut des de la desaparició de la noia, que va acudir a la petita localitat de Manuel (Ribera Alta) després d'haver-se citat per internet amb un home. El sospitós s'ha entregat aquest matí a la Guàrdia Civil i hauria confessat el crim.

El relat del detingut ha provocat que la Guàrdia Civil hagi ordenat la suspensió de l'activitat de la planta de reciclatge de Guadassuar, municipi molt proper on es tracten els residus de la comarca per investigar si el cadàver de Marta Calvo, o algunes de les restes que en queden, ha pogut arribar a aquestes instal·lacions.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat que l'home ha quedat detingut després d'entregar-se a les dependències de la Guàrdia Civil de Carcaixent, municipi situat a deu quilòmetres de Manuel, i ha admès que els investigadors creuen que hauria sigut l'autor de "la mort violenta" de Marta Calvo. "Jorge Ignacio està detingut, és a Espanya i se l'interrogarà sobre la desaparició violenta de la Marta. La hipòtesi amb què sempre s'ha treballat és que va patir una agressió violenta, que probablement li va fer perdre la vida. Això es contrastarà al llarg del matí amb el detingut, amb coneixement de l'autoritat judicial que investiga el cas", ha detallat el delegat del govern espanyol.

En una conferència de premsa improvisada a la comandància de Carcaixent, Juan Carlos Fulgencio ha explicat que, en contra del que es va sospitar inicialment, el detingut no va arribar a sortir d'Espanya, i ha atribuït la captura a "la pressió policial".

Cita per internet

El rastre de la noia valenciana es va perdre el 7 de novembre a la petita localitat de Manuel, després que enviés la seva ubicació a la mare a través d'un missatge de WhatsApp. Va ser l'última connexió a l'aplicació mòbil. La localització la situava a casa del sospitós, en un carrer als afores de la població. Per aquest motiu durant les primeres jornades de la investigació la casa es va convertir en el centre de l'actuació policial, que pretenia trobar-hi algun objecte o rastre que confirmés la presència de la noia.

Posteriorment la Guàrdia Civil va analitzar amb molt de detall el cotxe del detingut que, segons va confirmar Juan Carlos Fulgencio. L'intent de l'home de desballestar-lo va comportar que el delegat del govern espanyol reconegués que tot apuntava a "un escenari de resultat dur". Finalment, durant els últims dies els investigadors han centrat la recerca als voltants de Manuel, als pous i avencs de la zona, sobretot en un turó prop de la població.

Desaparició voluntària d'una altra noia a Carcaixent

Preguntat per la desaparició d'una altra noia, també a Carcaixent, el delegat del govern espanyol ha descartat la connexió amb el cas de Marta Calvo. "La hipòtesi amb què es treballa és que no hi té cap mena de relació. Es creu que el cas de Carcaixent podria ser una desaparició voluntària i no creiem que aquesta persona hagi patit cap agressió. No obstant això, ho comprovarem", ha afegit.

stats