El detingut per esquarterar la seva parella a Torrevella admet el crim

L'home comptava amb antecedents per maltractament en una relació anterior

Ara
2 min
Diversos agents a la zona on s'ha trobat el cos esquarterat d'una dona a Torrevella

ValènciaL'home de 70 anys que ha estat detingut a Torrevella (Baix Segura) per presumptament haver esquarterat i llançat a un contenidor el cos de la seva parella, de 68 anys, ha confessat ser l'autor de l'assassinat de la dona.

El detingut, que comptava amb antecedents per maltractament d'una relació anterior, va ser vist rondant pels voltants del contenidor on hores abans havien trobat les cames i un braç de la víctima. Ho feia, a més, amb la mateixa roba amb la qual havia sigut gravat per la càmera d'un supermercat de prop del contenidor on es van trobar les restes de la dona. Al ser preguntat per uns agents policials que es trobaven a la zona si sabia alguna cosa dels fets, primer va respondre amb incoherències i després va acabar reconeixent l'autoria de l'assassinat.

Segons la investigació, la víctima i l'agressor convivien a Torrevella des de febrer del 2021, mes en què ella havia denunciat la seva anterior parella per violència masclista. En aquella denúncia, que va coincidir amb l'inici de la convivència, l'ara arrestat va actuar com a testimoni.

El detingut, per la seva banda, figurava a la base de dades del sistema de seguiment integral de casos de violència de gènere del ministeri de l'Interior des del 2018 per maltractaments a la seva parella anterior. En aquest sentit, una veïna de la víctima i el detingut ha manifestat als investigadors que dies abans del crim la dona i l'arrestat van tenir una baralla i que posteriorment ella va dir a l'home que estava boig.

En aquests moments continua la recerca de la resta de parts del cadàver de la víctima als contenidors de la localitat i també a l'abocador de Pedra Negra de Xixona (Alacant), que és on es traslladen els residus de Torrevella.

A la localitat costanera s'ha realitzat aquest divendres una concentració de repulsa en la qual ha participat la subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador, i l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón. Poblador, que ha evitat donar detalls "escabrosos" de l'assassinat, ha cridat la societat a trencar amb el silenci còmplice amb la violència masclista i a evitar "normalitzar" aquest tipus de crims. Per la seva banda, Dolón ha subratllat la "consternació" dels veïns de la població.

stats