Eleccions autonòmiques del 2023
País Valencià 19/06/2023

Dimiteix la coordinadora i tota l'executiva de Podem al País Valencià

La formació no va obtenir representació a les Corts ni en ajuntaments com els de València, Elx i Castelló de la Plana

Ara
1 min
La portaveu de Podem a les Corts Valencianes, Pilar Lima, durant una intervenció al Parlament valencià

ValènciaL'executiva de Podem al País Valencià ha dimitit en bloc a conseqüència dels mals resultats aconseguits en les últimes eleccions del 28 de maig quan la formació es va quedar sense representació en les Corts i en ajuntaments tan importants com els de València, Elx i Castelló de la Plana. Així ho ha anunciat aquest dilluns la seva coordinadora, Pilar Lima, que també abandona el càrrec.

Lima, que va ser candidata a l'alcaldia de València i no va obtenir l'acta de regidora, ha enviat una carta a la militància que ha compartit a les xarxes socials. En el text ha qualificat la decisió de "difícil però necessària" després del decebedor balanç dels comicis autonòmics i municipals. "Han estat uns mals resultats, sense pal·liatius", ha dit.

Segons Lima, la pèrdua de vots respecte a les eleccions del 2019 s'explica per "múltiples causes" que van "des d'errors propis fins a estar immersos en un nou cicle reaccionari a escala europea". "És evident també que la dinàmica de conflicte que s'ha produït en el nostre espai polític ha danyat la nostra base electoral", ha destacat.

La direcció de la formació serà assumida per una coordinació provisional que haurà d'organitzar una assemblea que, segons ha assenyalat Lima, tindrà com a objectiu "reformular el projecte".

stats