País Valencià 16/01/2013

Esquerra Unida va sorprendre una diputada del PP mentre regirava els armaris del seu despatx

La formació ha demanat explicacions al president de la Diputació de València, però Alfonso Rus ha disculpat l'actuació de la seva companya de partit, Carlota Navarro

Ara
1 min
Carlota Navarro, la diputada provincial del PP enxampada al despatx d'Esquerra Unida. / DIPTUACIÓ DE VALÈNCIA

ValènciaGairebé més sorprenent que l'enxampada d'una diputada provincial del Partit Popular escorcollant el despatx del grup d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha estat la justificació del president de la Diputació Provincial de València, Alfonso Rus. La formació d'esquerres havia demanat al president explicacions després que la setmana passada un col·laborador d'EUPV va sorprendre la diputada del PP, Carlota Navarro, mentre regirava els armaris dels seus oponents polítics.

La diputada d'esquerres, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat d'"increïbles" les declaracions del president Rus, en les quals justificava la presència de la seva companya de partit al despatx d'EUPV dient que la diputada té accés a qualsevol despatx de les dependències de la institució. Per Pérez Garijo, auqest fet és "la traducció de com entén el senyor Rus la Diputació: com el seu 'cortijo' particular".

La diputada ha assenyalat en un comunicat que les paraules de Rus "encara ens deixen més preocupats. Lluny de demanar disculpes, el president ens diu que poden accedir als espais privats dels grups. És absolutament delirant. Ens està dient que el govern pot entrar a registrar els calaixos i armaris de

l'oposició. D'això tothom en diu espionatge", explica Pérez Garijo.

L'ombra de la sospita ha recaigut sobre la diputada Carlota Navarro perquè, com ha explicat la diputada d'Esquerra Unida, els armaris contenen informació compromesa que permet al grup de l'oposició "destapar irregularitats i corrupteles". "Resulta sospitós que la diputada Carlota Navarro hagi entrat al nostre despatx i obert els nostres armaris fora d'horari d'oficina. Què buscava, exactament?", s'ha preguntat Pérez Garijo.

stats