País Valencià 31/12/2013

Alberto Fabra presenta el 2014 com l'"any de la recuperació" i avança que el 2013 s'acaba amb 20.000 aturats menys

El president assegura que no permetrà que als valencians se'ls tracti de manera diferent a la resta d'espanyols, però matisa que els valencians fugen "de debats estèrils que qüestionen" la seva identitat

Efe / Ara
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha presentat el 2014 com l'"any de la recuperació", i ha aventurat que, es tanca el 2013 amb 20.000 aturats menys al País Valencià, i l'any que demà comença serà el "del creixement".

Així ho ha assegurat el president valencià en el tradicional missatge de Cap d'Any que, per primera vegada, s'ha emès a les 14.00 hores durant la desconnexió territorial de La 1 de TVE. Fabra ha hagut d'adreçar-se als valencians a través del primer canal de la televisió espanyola després que el 29 de novembre van cessessar les emissions de Radiotelevisió Valenciana per ordre del govern que ell mateix presideix.

El cap del Consell ha qualificat l'any 2013 com l'"any de la inflexió" perquè aquest exercici ha acabat "amb 20.000 aturats menys", segons ha avançat Fabra. Un "esperançador" descens anual que ha destacat com "el més important dels últims 13 anys", i que demostra, en la seva opinió, que "ja s'han establert les bases per a la recuperació" i perquè en "un futur" es parli de "creixement" al País Valencià.

Per a Alberto Fabra aquestes xifres demostren, "no només que s'ha complert" el seu compromís d'acabar l'any amb menys aturats, sinó que s'"ha superat l'objectiu", un "èxit" que ha atribuït a l'esforç de "tothom". En aquest sentit, ha fet una crida a la societat per "treballar tots junts" i així poder donar resposta a la "màxima prioritat: fer de l'ocupació el millor instrument per créixer".

Durant el seu discurs, el president Fabra ha reconegut que el 2013 ha estat "un any complicat", en què s'han pres "decisions dures però necessàries que segurament tindran recompensa". Segons Fabra tots els indicadors econòmics confirmen que "es va pel bon camí" i s'ha obert "un nou escenari d'esperança en què, sens dubte, el més important és que ja s'ha començat a crear ocupació".

El president de la Generalitat Valenciana ha reafirmat el seu "compromís" per aconseguir un "millor finançament" i ha volgut deixar clar que no permetrà que als valencians se'ls tracti "de forma diferent que a la resta dels espanyols".

També Fabra ha tingut temps per fer una al·lusió al debat sobiranista de Catalunya. Un moment en què ha decidit utilitzar la primera persona del plural per assegurar amb contundència que "els valencians som gent de diàleg que fuig de plantejaments radicals i debats estèrils que qüestionen la nostra identitat". "Ser valencians és la nostra manera més lleial de ser espanyols", ha insistit, per després afegir: "Ens representen les nostres senyes d'identitat i ens uneix un sentiment comú: el de pertànyer a una comunitat i a una nació, Espanya".

Per acabar, el president ha fet al·lusió "als sòlids valors" dels valencians per afrontar "tots junts" el futur, que ha d'adreçar-se a "construir una comunitat més pròspera i més justa", i s'ha mostrat convençut que el País Valencià recuperarà el 2014 "el protagonisme d'una de les societats més dinàmiques i emprenedores d'Espanya".

stats