País Valencià 29/10/2013

TV3 estrena '#Nosaltres els valencians', un documental per trencar els tòpics que perviuen sobre el País Valencià

La producció de Barret Films, dirigida per Andreu Signes, presenta un País Valencià amb futur i on la societat ha superat les mancances de la classe política

Ara
1 min

ValènciaA les 23.05 hores, TV3 estrena '#Nosaltres els valencians', un documental que aporta una nova visió del País Valencià. Un relat coral que tracta d'explicar com, en definitiva, és possible viure i crear en valencià malgrat les estretors econòmiques, socials i polítiques actuals. Una radiografia del valencianisme del segle XXI, a partir de l'esperit de modernitat que va suposar l'obra de Joan Fuster 'Nosaltres, els valencians', publicada el 1962.

El documental demostra que, lluny de claudicar, hi ha amplis sectors que fan passos cap a un futur ben diferent, ple d'esperança. Aquesta producció de Barret Films, dirigida per Andreu Signes, vol trencar amb alguns dels tòpics amb què, de vegades, es veu el País Valencià des de Catalunya.

'#Nosaltres els valencians' tracta de mostrar aquelles veus que no han estat presents, en els últims anys, en el relat que s'ha fet a Catalunya del fet valencià. Segons expliquen els seus productors, la pel·lícula comença amb el testimoni de destacats periodistes catalans que expliquen la situació de veïnatge d'alt voltatge entre tots dos territoris, per donar pas, tot seguit, a la desfeta del sistema financer valencià, ara en mans d'entitats catalanes.

El documental també fa una incursió pels sectors econòmics que poden contribuir a sortir de la crisi, fa un retrat per tots aquells exemples de normalitat lingüística al País Valencià, que continuen sent desconeguts a Catalunya, i acaba amb un diàleg davant l'escenari sobiranista plantejat a Catalunya per analitzar com la independència afectaria les relacions entre dos territoris que comparteixen realitats lingüístiques i culturals, societats semblants i interessos comuns, com el corredor mediterrani.

stats