País Valencià 10/06/2013

Multen una dona a València per ocupar la via pública mentre protesta per exigir l'exhumació de la seva filla

La dona s'ha encadenat al costat del Palau de la Generalitat Valenciana perquè pensa que la seva filla és un dels 300.000 nadons robats que hi ha a Espanya

Efe
2 min

ValènciaAgents de la policia han notificat dues multes a la dona que porta des d'ahir encadenada al costat del Palau de la Generalitat Valenciana per reclamar l'exhumació de les suposades restes mortals de la seva filla, morta a les poques hores de néixer a l'hospital Doctor Peset de València l'any 1982. Les sancions s'han interposat per ocupació de via pública, i una altra relativa a parcs i jardins, segons ha assenyalat la dona, Praxe Maxia, que ha insistit que ella està situada fora del parc.

Una acompanyant de la dona, membre de la directiva de SOS Bebés Robados, ha assegurat que Praxe Maxia seguirà amb la seva protesta "fins que li facin cas", obrin els arxius i li donin les dades, i ha comentat que compta amb el suport de mitja dotzena de persones de manera permanent i ha rebut la visita de membres dels grups polítics de l'oposició com Compromís, Esquerra Unida del País Valenciaà i el PSPV-PSOE per interessar-se per aquesta acció.

L'advocat del col·lectiu, Enrique Vila, ha manifestat que es farà "pressió política" perquè Maxia pugui romandre a la plaça de la Mare de Déu, on ha instal·lat una tenda de campanya per pernoctar-hi. Una de les persones que acompanyen Praxe Maxia ha explicat que en el seu cas hi ha "moltes irregularitats" que l'empenyen a pensar que no està morta i per això està tractant d'exhumar les restes, que van ser enterrades en una fossa comuna.

Praxe Maxia tenia 20 anys quan el 23 d'agost de 1982 va ingressar a l'antiga Residència Hospital Sanjurjo (ara hospital Doctor Peset), on el mateix dia es va posar de part i va donar a llum una nena, que va néixer amb malformacions segons els metges, encara que ella no ho recorda així: "Vaig veure la meva filla quan va néixer i no era cap 'petit monstre'".

Segons ha explicat aquesta dona, la seva acció no és només en resposta al seu cas sinó que també ha decidit encadenar-se per la resta de casos de nadons robats. "A Espanya existeixen més de 300.000 nadons robats i els seus familiars volen saber què va succeir", ha assegurat Maxia, que ha confirmat que la seva intenció és continuar encadenada fins que obtingui solucions.

stats