País Valencià 06/10/2021

Dues noies trans denuncien que van ser agredides a València per un grup de 25 persones

Les víctimes van rebre cops al cap i puntades de peu, i també els van robar les carteres i els telèfons mòbils

Daniel Martín
2 min
Concentració a la plaça de l'Ajuntament de València en repulsa per la mort de Samuel Luiz, de 24 anys

ValènciaDues noies trans haurien estat agredides el cap de setmana passat a València segons ha explicat una de les víctimes, de 19 anys, al seu perfil d'Instagram. Els fets, denunciats per les joves en una les oficines de la Generalitat Valenciana per a l'atenció i assessorament al col·lectiu LGTBIQ+, van tenir lloc la nit de divendres a dissabte a l'avinguda Blasco Ibáñez, quan les dues noies es van separar del grup d’amics amb qui anaven per demanar un got de plàstic a un altre grup format per al voltant de 25 persones que hi havia al mateix parc. Després de dir-los que no les podien ajudar, una noia del grup s'hauria acomiadat de les dues joves trans amb un "ciao, xiques", moment en què una altra noia es va plantar davant seu per dir-los: "Jo ací no veig cap xica". La denunciant va li respondre que "esclar que era una xica", i l'agressora va intentar cremar-la amb una cigarreta. Aleshores la víctima va mirar de fugir amb la seva amiga, però l'agressora l'hauria agafat pels cabells i tirat a terra. En aquell moment, sempre segons el relat de la víctima, tot el grup va començar a agredir-les i a insultar-les: "Travelos de mierda, maricones que teneis polla". Durant la presumpta agressió, van ser arrossegades per terra, els van estirar els cabells, els van clavar puntades de peu, van rebre cops al cap i els van robar les carteres i els telèfons mòbils. L'agressió no hauria finalitzat fins que els amics de les dues noies van arribar i les van poder socórrer.

Un altre dels fets denunciats per la noia és que després de ser agredides van acostar-se a un furgó policial que hi havia a la zona. Tot i explicar els fets als agents, aquests van tardar deu minuts a començar a buscar els agressors. Arran d'això, els atacants van poder desaparèixer de la zona sense ser detinguts. A més, segons el relat de la víctima, els policies no els haurien ofert "cap mena d'ajuda", per la qual cosa van ser elles mateixes les que es van traslladar-pel seu propi compte a l'Hospital Clínic de València, on van ser ateses, i posteriorment van anar a denunciar el cas. Una de les víctimes, a més, ha decidit explicar públicament l'agressió que van patir per la seva condició de persones trans.

Publicació d'una de les dues joves

L'agressió se suma a les que ja han denunciat els últims mesos persones del col·lectiu LGTBIQ+ a València, Reus i la Corunya.

stats