"Em va pegar un cop de puny a la cara": un trans denuncia una altra agressió, aquest cop a València

La víctima, de 21 anys, assegura que un noi el va atacar després que digués "guapis totis" a un grup de joves

Carlos Fajardo
2 min
Axel moments després de l'agressió mostrant les ferides les seues xarxes socials

ValènciaUn jove trans de 21 anys, Axel, ha explicat al canal À Punt que abans-d’ahir a la nit va patir una agressió per part d'un altre jove després que es dirigís a un grup de nois fent servir el sufix -is a la plaça Hondures de València. "Em va pegar un cop de puny a la cara, em va tirar a terra, em vaig cobrir amb els braços i va començar a pegar-me", ha dit al canal valencià. Després va anar a urgències, on li van fer un informe de lesions, va explicar els fets a Instagram i ahir els va denunciar a la Policia Nacional. L'agressió li va causar hematomes, contractures i lesions a la cara.

Axel recorda que, quan caminava amb un amic a la plaça Hondures de València aprofitant la primera nit sense toc de queda, va dir a un grup de joves que eren "guapis totis", però que un va reaccionar ofès. "M'estàs dient maricon?" -diu que li va respondre- i va començar una discussió que va anar pujant de to. Llavors Axel va fugir, però li van donar un cop de puny per l'esquena, explica. Quan es va adonar que el seu amic s'havia quedat allà el va tornar a buscar. Llavors va ser quan l'agressor el va atacar amb més violència. "Anit em van rebentar el nas amb unes quantes hòsties i el xaval em va perseguir per haver-li dit que som guapis totis. Creia que li estava dient gai i em va pegar com un boig", va publicar a Instagram.

El conseller d'Interior de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha explicat just aquest dimecres a RAC1 que els Mossos han detectat grups de persones que "es reuneixen i surten de cacera" per agredir homosexuals, tot i que no consta que siguin "trames organitzades". Segons ha dit Elena, agredeixen persones del col·lectiu LGTBI gràcies a una "certa permissivitat en el rebuig a la diferència". "Viuen instal·lats en l'odi i alimentats per la cultura de l'odi", ha afegit, i ha assegurat que els Mossos d'Esquadra estan molt a sobre d'aquests agressors.

stats