País Valencià 09/01/2015

Engeguen una campanya de micromecenatge per rodar un documental sobre Ovidi Montllor

El projecte és la continuació d'una sèrie biogràfica titulada 'Ovidi, la pel·lícula' sobre la vida del cantant alcoià que mai es va arribar a fer realitat

Europa Press
2 min
El 10 de març es compliran 20 anys de la mort d'Ovidi Montllor.

ValènciaLes productores Aire de Cinema i Diagonal TV han arrencat la preproducció d'un documental sobre la vida del cantant i poeta alcoià Ovidi Montllor coincidint amb la commemoració del vint aniversari de la seva mort. Per finançar el projecte, titulat 'Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai és va fer' han engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir el finançament necessari per rodar el film.

'Ovidi, la pel·lícula' era el nom del projecte original, que pretenia explicar en forma de biopic la vida de l'artista valencià posant l'accent en les dificultats que va tenir per actuar a partir dels anys vuitanta, amb la democràcia ja assentada, expliquen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

"Des de l'inici, –afegeixen– el projecte ha comptat amb la participació d'actors com Eduard Fernández o Rosana Pastor i amb el suport de TV3, però sempre va faltar un últim suport, el de les institucions valencianes, amb Radiotelevisió Valenciana al capdavant, que sempre van negar el seu suport a una pel·lícula sobre Ovidi Montllor".

Ara, sota la direcció de Vicent Tamarit, el projecte s'ha reformulat en forma de documental. D'aquesta manera, 'Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai és va fer" pretén ser un documental diferent, on el fil conductor serà el d'un actor, Eduard Fernández, que buscant el seu personatge, trobarà elements desconeguts fins ara de la vida d'Ovidi.

Paral·lelament, l'espectador coneixerà la història d'una productora, Rosana Pastor, que tracta d'aixecar el projecte de la pel·lícula i que es troba en tot tipus de dificultats. El projecte actualment compta amb la participació confirmada de Televisió de Catalunya i s'està negociant amb Televisió Espanyola.

Però la producció encara no està tancada, i es per això que s'obre una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami que té com a objectiu aconseguir els 30.000 euros necessaris per començar el rodatge.

Recompenses

Els mecenes podran participar en el projecte amb aportacions que van des dels 10 als 250 euros i a canvi rebran DVD, podran visitar el rodatge o tindran invitacions per a l'estrena del documental. A més, la productora també ha habilitat una recompensa destinada a associacions i grups, mitjançant la qual, aportant 300 euros, s'organitzarà una projecció privada amb la participació de l'equip de la pel·lícula. La campanya –oberta des del 8 de gener– permetrà fer aportacions durant els pròxims 40 dies.

stats