País Valencià 05/09/2013

El PP presenta una iniciativa perquè les Corts Valencianes condemnin la cadena humana en territori valencià

El popular Jorge Bellver diu que aquest acte vulnera "el marc territorial i l'Estatut valencià"

Acn
2 min

ValènciaEl portaveu del Partit Popular a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha anunciat aquest dijous que ha presentat una iniciativa parlamentària que condemna "la ingerència territorial" que suposa, en la seva opinió, la cadena humana a favor de la independència de Catalunya, prevista per a l'Onze de Setembre a Vinaròs.

Pels populars, aquest acte simbòlic, que no és pròpiament un ramal de la Via Catalana sinó una cadena humana valenciana "per la llengua i la llibertat", no respecta "el marc territorial valencià i pertorba la pacífica convivència i intenta vincular la Comunitat Valenciana amb un acte independentista que incompleix la Constitució i el nostre Estatut".

"No podem tolerar que cap aventura independentista tracti d'involucrar la nostra regió, perquè els valencians som i ens sentim tant valencians com espanyols", ha assenyalat Bellver. El portaveu popular ha afegit que "la llibertat d'expressió que alguns al·leguen per justificar aquesta ingerència inconstitucional i antivalenciana no pot estar per sobre dels nostres drets com a valencians i com a espanyols".

La proposició no de llei proposa que tots els grups polítics rebutgin "qualsevol exhibició i exaltació de símbols i referències geogràfiques i lingüístiques que suposin una ofensa a les senyes d'identitat valencianes i al nostre Estatut" .

Segons Bellver, els organitzadors de la cadena humana "han explicat clarament el propòsit d'aquest acte, que no és altre que mostrar el seu suport al projecte independentista que promouen alguns partits polítics a Catalunya, un projecte que rebutgem frontalment perquè creiem en la unitat d'Espanya i en l'estat de les autonomies, tal com recull la Constitució".

"L'extensió d'aquesta marxa sobre sòl valencià pretén, sense dubte, intentar vincular o relacionar la nostra Comunitat amb aquestes ínfules independentistes, que, a més d'inconstitucionals, són completament alienes al sentiment i la voluntat majoritària del poble valencià", ha assegurat.

El portaveu popular ha criticat el que considera "adhesió sense complexos dels grups polítics minoritaris als objectius d'aquesta marxa independentista, que justifiquen sense rubor, donant curs a la seva radicalitat i la falta de respecte a les lleis i al sistema". Igualment ha denunciat la "tebiesa" del PSPV davant un acte "clarament inconstitucional, antiespanyol i antivalencià, i provocador".

stats