País Valencià 05/09/2013

Sáenz de Santamaría defensa que les reformes del govern espanyol han servit per capgirar la tendència econòmica

La vicepresidenta ha assegurat que des de l'exterior ja no es veu Espanya "com un focus de desconfiança"

Salvador Almenar
2 min

GandiaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat avui les reformes en matèria econòmica posades en marxa per l'executiu de Mariano Rajoy com les causants del "canvi en la tendència econòmica".

Sáenz de Santamaría ha inaugurat aquest dijous l'Escola d'Estiu del Partit Popular que se celebra a Gandia (la Safor) amb un discurs econòmic optimista en què ha assegurat que Espanya ja no és avui "un focus de desconfiança" sinó que des de l'exterior "es veu com un país en el qual es pot i es mereix confiar".

La número dos del govern espanyol ha dit que mentre que l'any passat "tan sols es parlava de la imminència d'un rescat", ara és la recuperació econòmica la que és "imminent". Santamaría ha donat diverses dades econòmiques per explicar el seu optimisme respecte a la sortida de la crisi i, així, ha assenyalat que per primera vegada des del 1971 Espanya "és un país que exporta més que no importa".

La vicepresidenta també ha afegit que a l'interior de l'Estat també es torna a tenir confiança i que "l'índex de confiança dels consumidors ha crescut 27 punts". Entre els resultats de les reformes aplicades pel govern espanyol, Sáenz de Santamaría ha explicat que als mercats també s'observa aquesta confiança i que "amb la subhasta d'avui ja s'han col·locat el 80% de les necessitats de finançament per enguany".

Soraya Sáenz de Santamaría també ha parlat de la regeneració democràtica com d'un dels aspectes claus de la política del seu govern. En aquest sentit, sense anomenar-lo, ha emplaçat el PSOE a donar suport a la llei de transparència, tot i que li ha advertit que "les ofertes de nous pactes són creïbles quan es compleix amb els que ja s'estaven forjant".

La vicepresidenta, que elevarà aquest mes al consell de ministres un informe sobre les mesures de regeneració democràtica, que serà el punt de partida per al diàleg amb la resta de grups, ha dit avui que la recuperació de la confiança a Espanya dins i fora "ha de servir per restaurar la confiança en la política".

stats