País Valencià 22/03/2018

El govern espanyol sol·licita a l'Advocacia de l'Estat que recorri els senyals de trànsit en valencià de Bellreguard

L'Ajuntament defensarà l'ús d'una llengua "oficial reconeguda a la Constitució"

Acn
1 min
Un senyal de trànsit retolat en valencià.

ValènciaLa Delegació del govern espanyol ha comunicat a l'Ajuntament de Bellreguard (Safor) que ha remès a l'Advocació de l'Estat la documentació sobre la infracció per la retolació dels senyals de trànsit del municipi únicament en valencià perquè ho recorri davant la jurisdicció contenciosa administrativa. Al document l'executiu estatal recorda al consistori que amb data 31 de gener li va requerir la introducció del castellà en els senyals de trànsit i que el va advertir de possibles infraccions, i que el consistori va respondre, amb data 2 de febrer, "sense acceptar aquest requeriment".

L'alcalde de Bellreguard, Alexandre Ruiz, ha lamentat que la Delegació del govern espanyol "ni tan sols contesti a les consideracions que li va traslladar i es limiti a sobreentendre que l'Ajuntament es nega al requeriment". Ruiz ha afegit que el consistori prepara una resposta en la línia de la defensa dels drets que els veïns tenen com a valencianoparlants i de l'ús d'una llengua oficial reconeguda a la Constitució.

500 persones en favor dels drets lingüístics i contra la "imposició"

El 2 de març, el dia que finalitzava el termini donat per canviar els senyals, centenars de persones es van concentrar davant l'Ajuntament de Bellreguard en defensa dels drets lingüístics i contra "la imposició" de retolar en castellà. La concentració va comptar amb el suport d'entitats, sindicats i partits polítics.

stats