Eleccions a les Corts Valencianes
País Valencià 05/04/2023

Podem i Esquerra Unida reediten el pacte i concorreran junts en les pròximes eleccions a les Corts Valencianes

El candidat de la coalició a presidir la Generalitat serà l'actual vicepresident segon i conseller d'Habitatge i d'Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca

Ara
2 min
Els principals candidats de la coalició Unides Podem-Esquerra Unida a les portes del Teatre Micalet de València.

ValènciaPodem i Esquerra Unida (EU) han reeditat el pacte per concórrer junts en les pròximes eleccions a les Corts Valencianes que tindran lloc el 28 de maig. Així ho han detallat aquest dimecres les dues formacions en una conferència de premsa celebrada al Teatre Micalet de València.

La compareixença ha servit perquè les dues formacions donessin per tancades unes negociacions que han durat bastants mesos i en què hi ha hagut moments de tensió on les posicions han estat allunyades i els dos partits s'han criticat públicament.

La reedició del pacte inclourà una novetat: la inclusió del nom d'EU en la denominació de la coalició que ara s'anomenarà Unides Podem-Esquerra Unida.

Pel que fa a la configuració de les llistes electorals, aquestes seran encapçalades en les tres circumscripcions provincials per representants de Podem, mentre que EU comptarà amb el número dos de la circumscripció d'Alacant i València i el tres de la de Castelló. Així doncs, el candidat de la coalició a presidir la Generalitat Valenciana serà l'actual vicepresident segon i conseller d'Habitatge i d'Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, a qui acompanyarà la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, que ocuparà el lloc número dos en la circumscripció de València.

L'acord també inclou que les dues formacions es presentin juntes en 50 municipis i que en 30 més ho facin en confluència amb altres patits. Entre les poblacions on concorreran en coalició hi haurà les ciutats d'Alacant, Castelló de la Plana i Elx, però, de moment, no a València, on els dos partits treballen per "tancar els serrells" del pacte.

Durant la conferència de premsa, el líder de Podem, Héctor Illueca, ha lamentat que l'acord no inclogui a Compromís. Segons Illueca, amb un lideratge diferent a la coalició valencianista el pacte s'hauria assolit. "Estic convençut que, amb Mónica Oltra, hauria sigut possible un acord", ha assegurat Illueca.

stats