País Valencià 24/06/2013

El PP assegura que Blasco ja no seurà a la bancada popular en el pròxim ple de les Corts Valencianes

El secretari general del PP valencià afirma que els diputats donaran suport a la decisió del partit d'expulsar l'exconseller del grup parlamentari

Acn
2 min

ValènciaEl secretari general del PP valencià, Serafín Castellano, s'ha mostrat convençut aquest dilluns que l'exconseller de Solidaritat i actual diputat, Rafael Blasco, imputat en el 'cas Cooperació', ja no seurà a la bancada popular al pròxim ple de les Corts Valencianes. Castellano ha fet aquestes declaracions després que el passat dissabte el comitè de drets i garanties popular decidís suspendre Blasco de militància per unes polèmiques declaracions en una entrevista.

El secretari general ha afegit que segons els estatuts del parlament cal comunicar la decisió a la Mesa del parlament i que més de la meitat del grup l'avali. Castellano ha assegurat que no hi haurà fractura dins del grup i que es donarà suport a la decisió. "Serà la Mesa la que decideixi, el partit no té cap inconvenient si s'ha de votar o bé si s'han de recollir signatures. L'important és la decisió, que està presa, la forma serà la que decideixi el reglament de les Corts", ha manifestat Serafín Castellano als mitjans.

Segons el reglament de Les Corts Valencianes perquè Rafael Blasco sigui expulsat del grup parlamentari, el PP ha d'acreditar que la majoria dels diputats del grup aproven aquesta decisió.

El comitè de drets i garanties del PP valencià va decidir aquest dissabte suspendre cautelarment de militància al diputat i exconseller Rafael Blasco, imputat en el 'cas Cooperació'. Aquesta mesura implica que Blasco no podrà representar el PP "i queda inhabilitat per desenvolupar càrrecs públics".

La suspensió arriba després que el president del partit, Alberto Fabra, decidís obrir expedient a Blasco per unes declaracions en una entrevista a 13 TV. L'exconseller, imputat en el 'cas Cooperació' i per al què l'Advocacia de la Generalitat Valenciana demana 11 anys de presó, va assenyalar que l'Advocacia hauria rebut consignes per sol·licitar presó contra ell.

Rafael Blasco està imputat de malversació de fons públics, prevaricació, tràfic d'influències i falsificació documental per haver desviat subvencions destinades al Tercer Món. L'Advocacia de la Generalitat Valenciana demana penes de presó que sumen 11 anys i mig així com 31 anys d'inhabilitació especial i 17 anys d'inhabilitació absoluta. La resta d'acusacions demanen penes de fins a 15 anys de presó per a l'exconseller.

stats