País Valencià 22/11/2012

Els farmacèutics de València i Alacant aposten per continuar la vaga amb menys farmàcies obertes

Els col·legiats de Castelló decidiran si secundar la decisió dels companys de la resta de províncies en una assemblea que celebraran demà dijous

Efe
1 min
El govern valencià reconeix que no pot pagar les farmàcies

ValènciaEls gerents de les farmàcies de València i Alacant han declinat acceptar la proposta de la conselleria de Sanitat per reduir el deute que el govern valencià manté amb aquest col·lectiu i continuaran la vaga patronal iniciada el dia 5 de novembre. Les assemblees celebrades als dos col·legis oficials de farmacèutics han votat en contra de la proposta del departament de Sanitat per entendre que és insuficient.

La conselleria havia ofert un pla de pagaments que contemplava abonar d'ací al mes de gener gairebé 350 milions d'euros i reduir a tres les mensualitats que deu a hores d'ara a les farmàcies del País Valencià. Les farmàcies de Castelló prendran la seva decisió en l'assemblea que celebraran demà dijous.

Els farmacèutics de València no sols no han acceptat la proposta de la conselleria i continuaran amb la vaga indefinida sinó que han decidit tancar diàriament més farmàcies i reduir els serveis mínims. Tot i això, no han declinat frontalment la proposta de la conselleria, doncs han decidit tornar a valorar-la quan aquesta estigui escrita i firmada.

Les farmàcies del País Valencià han secundat majoritàriament la vaga indefinida iniciada el passat 5 de novembre per reclamar al govern valencià el pagament de les factures des del mes de maig.

stats